Μπρέσια – Βουλιαγμένη 10-11: Έγινε το…μπαμ στο Βελιγράδι, ο ΝΟΒ στα ημιτελικά του Champions League

Η εκπληκτική και διψασμένη Βουλιαγμένη κέρδισε 11-10 την Μπρέσια και πέρασε στον ημιτελικό του Champions League στο Final 8. Θα παίξει με τον νικητή του Προ Ρέκο - Φερεντσβάρος.

Μπρέσια – Βουλιαγμένη 10-11: Έγινε το…μπαμ στο Βελιγράδι, ο ΝΟΒ στα ημιτελικά του Champions League

Έγινε το...μπαμ στο Βελιγράδι από τη φανταστική Βουλιαγμένη. Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Champions League, κέρδισε την Ιταλική Μπρέσια με 11-10 και πέρασε στον ημιτελικό της Παρασκευής (1/6) όπου και θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Προ Ρέκο - Φερεντσβάρος.

Η Βουλιαγμένη σε ένα πρώτο οκτάλεπτο με πολλά γκολ (7) αν και βρέθηκε να χάνει 1-0, όχι μόνο απάντησε αλλά πήρε και το προβάδισμα (1-2) και με γκολ του Καλογερόπουλου έγινε το 2-4!

Η Μπρέσια με τον Ρεντζούτο μείωσε σε 3-4 αλλά είχε φοβερά προβλήματα απέναντι στην άμυνα της ομάδας του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς που πήγε τον προημιτελικό στον ρυθμό που ήθελε, βρήκε τις λύσεις στην επίθεση και πήγε στο δεύτερο οκτάλεπτο τρεις φορές στο +3 (3-6, 4-7, 5-8) παίρνοντας δύναμη μέσα από την άμυνά της, με τους παίκτες του Αλεσάντρο Μπόβο να τα έχουν… χαμένα, ίσως γιατί δεν περίμεναν αυτή την εικόνα από τον ΝΟΒ.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με καθυστέρηση αφού είχαμε τη διακοπή λόγω βροχής στην ανάπαυλα. Οι δυο ομάδες επέστρεψαν, ο προημιτελικός πήρε μια άγρια ομορφιά και η Μπρέσια μείωσε στο γκολ (7-8) στο ξεκίνημα της περιόδου και σε αυτή την περίοδο κυριάρχησαν οι άμυνες και η νευρικότητα. Η Βουλιαγμένη είχε ευκαιρίες για να ξεφύγει ενώ η Μπρέσια στο τέλος της περιόδου είχε τη δική της στιγμή με επίθεση στον παραπάνω. Ο Μπόβο πήρε τάιμ άουτ αλλά το γκολ δεν ήρθε και έτσι πήγαμε στην τελευταία περίοδο με τη Βουλιαγμένη να είναι μπροστά.

Στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου, ο Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι από τον Βαπένσκι (3η ποινή και οριστικά εκτός ο έμπειρος αριστερόχειρας άσος). Ο Καλογερόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση, ο τερματοφύλακας Τεσάνοβιτς αποβλήθηκε και στο τέρμα κάθισε ο Αλεζιάνι, με τον άσο της Βουλιαγμένης να κάνει το 9-7 (7.14 πριν από το τέλος). Η άμυνα βγήκε και στη συνέχεια ο Τρούλος με γκολ στον παραπάνω έγραψε το 10-7 (6.03 πριν από το τέλος).

Ο Τζιανάτσα μείωσε σε 8-10 για την Μπρέσια που έπαιζε σκληρά στην άμυνα και δεχόταν ποινές εύκολα και ο ΝΟΒ ήταν έτοιμος. Ο Τρούλος ξανά στον παραπάνω και ξανά στο +3 (8-11, 4.51) με τον Λουόνγκο να μειώνει σε 9-11 σε ένα οκτάλεπτο όπου το σκορ άνοιξε και ήταν λογικό αφού υπήρχε και η κούραση. Ο Ρεντζούτο 3.24 πριν από το τέλος για την Μπρέσια στον παίκτη παραπάνω μείωσε στο γκολ (10-11, 3.24 πριν από το φινάλε) και ο προημιτελικός έγινε…θρίλερ.

1.47 ο Τζωρτζάτος έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Κρίστιαν Πρεσιούτι και εν συνεχεία βγήκε και η άμυνα από τον Χαλυβόπουλο με τη Βουλιαγμένη να είναι μπροστά στο σκορ με 11-10. Στα 58 δευτερόλεπτα η λόμπα του Τρούλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Αλεσάντρο Μπόβο κάλεσε τάιμ άουτ.

Ο Καπότσης έκλεψε από τον Ρεντζούτο ενώ έμεναν 36 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Χαλυβόπουλος πήρε αποβολή, ο Βουγιασίνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και ο ΝΟΒ…σκότωσε την Μπρέσια αφού κράτησε την μπάλα, η Μπρέσια δεν έκανε ούτε σουτ στα λίγα δευτερόλεπτα που της έμειναν και έτσι η Βουλιαγμένη πανάξια πέρασε στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 1-0, 3-3.

Μπρέσια: Αλεζιάνι 2, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 1, Βαπένσκι 1, Ρεντζούτο 2, Λουόνγκο 2, Τζιανάτσα 1.

Βουλιαγμένη: Καλογερόπουλος 3, Παπασηφάκης 1, Τρούλος 4, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Νικολαΐδης 1.