Final 8 Champions League: Οι οκτώ μονομάχοι

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη (31/5) στο Βελιγράδι το Final 8 του Len Champions League. Οι οκτώ μονομάχοι.  

Final 8 Champions League: Οι οκτώ μονομάχοι

Πάμε να δούμε τις οκτώ ομάδες που πέρασαν στα τελικά της διοργάνωσης που φιλοξενείται ξανά στο Βελιγράδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Είχε αρκετά πάνω κάτω φέτος στην Ευρώπη. Έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ αλλά εδώ και καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον φουνταριστό Χριστόδουλο Κολόμβο σε μια κομβική θέση.Ο Μουρίκης θα…τραβήξει ξανά το κουπί στα δύο μέτρα ενώ θα δούμε να παίζει εκεί και ο αμυντικός Γούβης. Η απουσία του Κολόμβου είναι τεράστια ειδικά όταν μιλάμε για διαδοχικά απαιτητικά ματς. Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτςέχει δείξει μέσα στη σεζόν πως είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Έχει «πληρώσει» μπλακ άουτ σε αναμετρήσεις με Προ Ρέκο (εκτός), Μπαρτσελονέτα και Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς αλλά έχει κερδίσει και την πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Πειραιά. Σαφώς στόχος είναι η κούπα. Έχει την εμπειρία αλλά και τη δίψα αφού πέρσι ήταν εκτός φάιναλ 8.


ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Πρωτάρης ο ΝΟΒ, με τον έμπειρο Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς στον πάγκο. Για πρώτη φορά στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς άγχος θα… κυνηγήσει την υπέρβαση, με «όπλο» την άμυνα. Το κακό είναι πως στον προημιτελικό βρίσκει απέναντί της επίσης μια ομάδα σκληροτράχηλη όπως είναι η Μπρέσια.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ

Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και τη Μλάντοστ καμία ομάδα δεν έχει τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ. Η Προ Ρέκο θέλει και μπορεί να τα καταφέρει, αφού έχει ήδη δύο διαδοχικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης του πόλο με 10 κατακτήσεις, εκ των οποίων οι 8 τα τελευταία 20 χρόνια. Εμπειρία, ταλέντο, άμυνα, επίθεση και ένας προπονητής νεαρός (Σάντρο Σούκνο) αλλά γεννημένος νικητής. Τα έχει όλα, εκτός από κόσμο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ

Θεωρούμε πως μπορεί να κατακτήσει ακόμη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει παίξει καταπληκτικό πόλο φέτος. Στηρίζεται στην άμυνά της αλλά και στην ταχύτητά της. Ο Κροάτης Έλβις Φάτοβιτς (θα αντιμετωπίσει την ομάδα της καρδιάς του Γιουγκ) μπορεί να έχασε τον «φονιά» Άλβαρο Γρανάδος (παίζει στη Νόβι) αλλά έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που μας θυμίζει με τον Ολυμπιακό του Βλάχου (2018, 2019).

ΜΠΡΕΣΙΑ

Δεν έχει φτάσει ποτέ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να μην έχει Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή (Αλεσάντρο Μπόβο) που έχει δημιουργήσει μια ομάδα εδώ και χρόνια που δεν τα παρατάει ποτέ. Είναι στη… σκιά της Προ Ρέκο αλλά δεν το βάζει κάτω και κάποια στιγμή θα την κάνει τη… ζημιά.Ίσως να είναι και φέτος…

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ

Έχει χτιστεί εδώ και δύο χρόνια για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε στα πέναλτι από την Προ Ρέκο πέρσι. Το καλοκαίρι ενισχύθηκε περισσότερο με τον Έλληνα αμυντικό Δημήτρη Σκουμπάκη (παίζει εκεί φυσικά και ο Άγγελος Βλαχόπουλος) και τον καταπληκτικό Ισπανό Άλβαρο Γρανάδος. Μέσα στη σεζόν ο Ζίβκο Γκότσιτς, έθεσε εκτός ομάδας τον εξαιρετικό αριστερόχειρα Ντούσαν Μάντιτς και τα αποτελέσματα για την ώρα τον δικαιώνουν.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ

Πέρσι ηττήθηκε 10-7 από την Προ Ρέκο στον ημιτελικό. Φέτος τη βρίσκει νωρίτερα (προημιτελικός). Φυσικά και δεν είναι φαβορί απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά οι «πράσινοι» με τον δικό μας Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη στο ρόστερ, ξέρουν από μεγάλες διοργανώσεις. Τελευταία ματς με τον σπουδαίο Ζολτ Βάργκα στον πάγκο αφού θα είναι μόνο στην Εθνική Ουγγαρίας.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Τεράστια παράδοση στο άθλημα η ομάδα του Ντουμπρόβνικ, δεν έχει το ρόστερ προηγούμενων ετών ενώ έχει χάσει λόγω τραυματισμού και τον αρχηγό Λόρεν Φάτοβιτς (αμφίβολος είναι και ο Κρζιτς). Δύσκολα θα μπορέσει να πετάξει εκτός την Μπαρτσελονέτα. Τα μάτια μας βέβαια και στον Έλληνα φουνταριστό Κώστα Κάκαρη που από τη νέα χρονιά θα παίζει στη Ρέκο.