Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 10-9: Με Νόβι Μπέογκραντ στον προημιτελικό του Champions League ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 10-9 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο στη Γένοβα και θα παίξει στον προημιτελικό του Final 8 στο Βελιγράδι με αντίπαλο τη γηπεδούχο Νόβι Μπέογκραντ.  

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 10-9: Με Νόβι Μπέογκραντ στον προημιτελικό του Champions League ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός έπαιξε θαυμάσια για περίπου 14 λεπτά μέσα στη Γένοβα. Κέρδιζε 7-3 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο αλλά στη συνέχεια έμεινε για 14 λεπτά χωρίς γκολ (!), δέχθηκε ένα σερί 5-0 και τελικά ηττήθηκε 10-9 από την Προ Ρέκο που πήρε τη δεύτερη θέση στον Α’ όμιλο και θα παίξει στο Final 8 με τη Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε τρίτος και…πέφτει πάνω στη γηπεδούχο Νόβι Μπέογκραντ των Άγγελου Βλαχόπουλου, Δημήτρη Σκουμπάκη! Ένας προημιτελικός σαν…τελικός για την ομάδα του Πειραιά που έχει πολλές ελπίδες εάν παίξει όπως σήμερα (24/5) στη Γένοβα στο πρώτο ημίχρονο αλλά καμία εάν έχει απόδοση σαν αυτή που είχε απόψε στην έδρα της Προ Ρέκο από το 14ο λεπτό και μετά…

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη περίοδο έλεγξε τον ρυθμό, παίζοντας καταπληκτικά στην επίθεση. Είχε εξαιρετική κυκλοφορία, κίνηση με την μπάλα και χωρίς αυτή και σωστές επιλογές, απέναντι στη ζώνη της Προ Ρέκο που δεν μπορούσε να βρει λύσεις και να περάσει μπροστά.

Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς ήταν μπροστά στην πρώτη περίοδο 5-3 και ξέφυγε 7-3, 2.42 πριν από το τέλος. Μάλιστα χάθηκε και η ευκαιρία στην κόντρα για το 8-3 και στη συνέχεια η Ρέκο όχι μόνο μείωσε σε 7-4 αλλά πέτυχε κι άλλο τέρμα για το 7-5. Μοναδική μουτζούρα το τελευταίο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έπαιζε μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Προ Ρέκο.

Τραγικό τελευταίο δίλεπτο στη δεύτερη περίοδο, κάκιστο δίλεπτο και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να δέχεται δύο γκολ στην κόντρα από τον Ετσενίκε με την ομάδα του Πειραιά να έχει κακή αμυντική λειτουργία και όχι ιδανικές επιστροφές. Το προβάδισμα των τεσσάρων γκολ…πέταξε, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν καθόλου καλές επιλογές στην επίθεση. Η Προ Ρέκο πήρε ψυχολογία και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (8-7) με το γκολ του Γκράτ,1.38 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με δυο αποβολές για τον Ολυμπιακό που έχασε τους Φιλίποβιτς, Μπούσλιε. Το θετικό ήταν πως βγήκε η άμυνα στον λιγότερο και έτσι η Προ Ρέκο δεν ξέφυγε με δυο γκολ. Έτσι ο πρωταθλητής έμεινε μέσα στο ματς και ισοφάρισε με το γκολ του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω (8-8) και τον Ολυμπιακό να σκοράρει ύστερα από 14 αγωνιστικά λεπτά (είχε κάνει το 3-7 ο Δήμου, 2.42 πριν από το τέλος του ημιχρόνου)! Η Προ Ρέκο… απάντησε άμεσα για το 9-8 με τον Ούγγρο Ζαλάνκι, ο Δήμου όμως στον παραπάνω με εντυπωσιακό τρόπο έφερε το ματς ξανά στα ίσα (9-9).

Στο τελευταίο λεπτό, η Ρέκο κέρδισε αποβολή, ο Σούκνο πήρε τάιμ άουτ και ο Ντι Φούλβιο στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 10-9, με τον αρχηγό των Ιταλών να σκοράρει για πρώτη φορά στο ματς. Ο Μιλάνοβιτς πήρε τάιμ άουτ με τη σειρά του αλλά η μπάλα χάθηκε και δεν έγινε καν επίθεση.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 2-2, 3-0, 2-2.

Προ Ρέκο: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Ζαλάνκι 3, Κανέλα, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Νίκολας Πρεσιούτι, Ετσενίκε 3, Γκράτα 2, Βελότο, Λόντσαρ, Χάλοκ, Νέγκρι.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 1, Δήμου 2, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.