Μπαρτσελονέτα – Βουλιαγμένη 13-6: Βαριά ήττα αλλά περνάει εάν κερδίσει η Προ Ρέκο τη Γιαντράν

Η Βουλιαγμένη ηττήθηκε 13-6 στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελονέτα και περιμένει το βράδυ (13/5, 21.00) ήττα της Γιαντράν Σπλιτ στην Ιταλία από την Προ Ρέκο για να περάσει και μαθηματικά στο Final 8 του Champions League στο πόλο ανδρών.

Μπαρτσελονέτα – Βουλιαγμένη 13-6: Βαριά ήττα αλλά περνάει εάν κερδίσει η Προ Ρέκο τη Γιαντράν

Σε εξαιρετική μέρα η Μπαρτσελονέτα δεν επέτρεψε στη Βουλιαγμένη να μείνει μέσα στο ματς καθόλου. Κέρδισε 13-6 παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο πόλο. Ο ΝΟΒ περιμένει το αποψινό (13/5, 21.00) αποτέλεσμα στην Ιταλία ανάμεσα στην Προ Ρέκο και τη Γιαντράν Σπλιτ για να πανηγυρίσει και μαθηματικά, εκτός κι αν οι Κροάτες κάνουν το... θαύμα και πάμε σε φινάλε θρίλερ στον Α' όμιλο.

Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν 2-0 και 4-0 ενώ μετά το 4-1 του Τρούλου (πέναλτι) απάντησαν με ένα σερί 4-0 και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με το εντυπωσιακό 8-1, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό πόλο σε άμυνα και επίθεση. Ο ΝΟΒ με πολλά και δυνατά ματς τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, δεν είχε δυνάμεις για να ακολουθήσει και ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΝΟΒ ύστερα από περίπου 10 λεπτά, βρήκε γκολ με τον Κουρούβανη στην κόντρα (9-2), με τον Αγκίρε να έχει το εντυπωσιακό 80% στις αποκρούσεις, δυο λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ ο Αλαφραγκής σε πετυχημένο παραπάνω αφού πήρε το ριμπάουντ έγραψε το 9-3.

Στην τελευταία περίοδο, η Μπαρτσελονέτα δεν σταμάτησε. Έπαιξε άμυνα, κολύμπησε, έβγαλε κόντρες και έκανε ένα γρήγορο 3-0 πηγαίνοντας τη διαφορά στο +9 (12-3), που ήταν και η πιο μεγάλη στο ματς. Ο Παπασηφάκης με δυο γκολ μείωσε σε 12-5 για τη Βουλιαγμένη που έχει μπροστά της τον αγώνα με τον Ολυμπιακό την Τρίτη (16/5) στον Πειραιά, στον τρίτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παβιγιάρντ έκανε το 13-5 και ο Αλμύρας σε νεκρό χρόνο με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 13-6.

Παρά την ήττα, η Βουλιαγμένη περνάει από σήμερα Σάββατο στο Final 8 εάν η Προ Ρέκο κερδίσει στην έδρα της τη Γιαντράν Σπλιτ. Αυτό είναι και το φυσιολογικό δηλαδή αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το αποψινό ματς για να μάθουμε εάν και μαθηματικά περνά από σήμερα (13/5) η Βουλιαγμένη στην τελική φάση του Champions League, εκεί όπου ήδη βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 6-1, 1-2, 4-3.

Μπαρτσελονέτα: Αγκίρε, Φάμερα 2, Μάτκοβιτς 2, Μουνιαρίθ, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρντ 3, Μιράντα, Ταχούλ 2, Περόνε 2, Μπιέλ 2, Μπούστος, Πόρτερ.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος, Τρούλος 1, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Αλμύρας 1, Ανδρεάδης.