Η βραδιά του Απόλλωνα και του Νικόλα Δεληγιάννη

Στη Βαρκελώνη μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης έγραψε ιστορία και ο Νικόλας Δεληγιάννης.

Η βραδιά του Απόλλωνα και του Νικόλα Δεληγιάννη

Η 29η Απριλίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του Απόλλωνα Σμύρνης, των παικτών της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αλλά και του Νικόλα Δεληγιάννη. Του προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης που έγινε ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του Ευρωπαϊκά ως παίκτης αλλά και ως τεχνικός!

Ο Νίκος Δεληγιάννης έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο στον ΑΝΟ Γλυφάδας, με τον οποίο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 1994, σε ηλικία 18 ετών. Είχε την τύχη στον Άγιο Κοσμά να συνεργαστεί με τον «Στρατηγό» Νίκολα Στάμενιτς.

Το 2001 ήρθε η εκτόξευση και η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε τα πάντα σε Ελλάδα (12 Πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα) αλλά και Ευρώπη. Ήταν μέλος της αρμάδας του Ζόλταν Κάσας (συνεργάτης ο Θοδωρής Βλάχος) που το 2002 σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στη Βουδαπέστη με αντίπαλο τη Χόνβεντ και λίγους μήνες ξανά στην Ουγγρική πρωτεύουσα σήκωσε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, απέναντι στη Βάσας που απόψε (29/4) επέστρεψε στα Ευρωπαϊκά αφού κατέκτησε το Euro Cup.

Ευρωπαϊκά ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ο Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος 21 χρόνια μετά σήκωσε ένα Ευρωπαϊκό, το Challenger Cup και ως προπονητής. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης, ως παίκτης (δυο φορές) αλλά και ως προπονητής.

Με την Εθνική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Μόντρεαλ (2005) και εάν δεν υπήρχε αυτός ο «καταραμένος» μικρός τελικός με τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) θα είχε κι ένα μετάλλιο στη σπουδαιότερη διοργάνωση του πλανήτη.


ΥΓ Καλές και δικαιολογημένες οι χαρές στον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά έχει μπροστά του μία ακόμη πρόκληση. Την Τρίτη (2/5) φιλοξενεί στο Σεράφειο τη Βουλιαγμένη στον δεύτερο ημιτελικό της σειράς των πλέι οφ κι αν κερδίσει θα περάσει και για πρώτη φορά στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών. Η Βουλιαγμένη έχασε τον πρώτο αγώνα στον Λαιμό και θα πάει στο Σεράφειο για την ισοφάριση.