Εθνική πόλο ανδρών: Πάτησε Ποντγκόριτσα – Έτοιμη για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στην Ποντγκόριτσα βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας (6/3) η αποστολή της Εθνικής πόλο ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εθνική πόλο ανδρών: Πάτησε Ποντγκόριτσα – Έτοιμη για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Έφτασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (6/3) στην Ποντγκόριτσα η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών, προκειμένου να μετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup), που γίνονται εκεί 8-14 Μαρτίου.

Η πρεμιέρα των αγώνων είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (8/3) και στις 18:30 το απόγευμα η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα της την Ισπανία. Στη συνέχεια: Την Παρασκευή 10/3 (20:30) κοντράρεται με τη Σερβία, το Σάββατο 11/3 (20:30) με την Αυστραλία, τη Δευτέρα 13/3 (18:30) με τη Γεωργία και την Τρίτη 14/3 (20:30) με την οικοδέσποινα ομάδα του Μαυροβουνίου.

Θυμίζουμε ότι τον Όμιλο του Ζάγκρεμπ μετέχουν: Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ.

Οι 12 αυτές εθνικές ομάδες συγκροτούν την Α’ Κατηγορία της διοργάνωσης, που αντικατέστησε από φέτος το World League, με τις 6 από αυτές (3 από κάθε Όμιλο) να παίρνουν το εισιτήριο πρόκρισης για την Τελική φάση (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες. Εκεί, θα πάνε κι άλλες 2 εθνικές ομάδες που θα προέλθουν από τα προκριματικά της Β’ Κατηγορίας (Βερολίνο, 1-7 Μαΐου).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: «Θα αγωνιστούμε στη Ποντγκόριτσα σε έναν από τους δύο, πολύ δυνατούς, ομίλους της προκριματική φάσης του World Cup, με στόχο την διεκδίκηση των 3 πρώτων θέσεων του ομίλου για την πρόκριση στο Super Final. Τα πέντε παιχνίδια που θα δώσουμε θα είναι τα πρώτα επίσημα για το 2023 και για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβρη θα αγωνιστούμε χωρίς απουσίες. Κάθε παιχνίδι, αρχής γενομένης από το πρώτο με την Ισπανία, είναι πολύ σημαντικά. Επιβάλλεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να λειτουργήσουμε σαν μεγάλη ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

Στην αποστολή μετέχουν εξής 15 πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης (αρχηγός), Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Γιάννης Αλαφραγκής, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Σολανάκης, Νίκος Γκίλλας.

Μαζί τους ταξιδεύουν, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Γιώργος Μαργιούκλας, ο αναλυτής Χρήστος Κοδέλας, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Τζάνης, ο γιατρός Σπύρος Μπάλλας και ο γυμναστής Μανώλης Βασιλειάδης.

Στους διαιτητές που έχουν οριστεί, στον ίδιο Όμιλο, περιλαμβάνονται και οι διεθνείς μας, Νίκος Μπουδραμής (8-10/3) και Γιώργος Σταυρίδης (11-14/3).