Πανιώνιος – Βάσας 9-8: Ελπίδες για τελικό με «εκτελεστή» τον Γούνα στο φινάλε

Ο Αλέξανδρος Γούνας με γκολ ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος «εκτέλεσε» τη Βάσας (9-8) στη Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος πάει με άλλο «αέρα» στη ρεβάνς της Ουγγαρίας (22/3) με στόχο φυσικά την πρόκριση στον τελικό του Euro Cup.

Πανιώνιος – Βάσας 9-8: Ελπίδες για τελικό με «εκτελεστή» τον Γούνα στο φινάλε

Ο Πανιώνιος πέντε φορές είχε προβάδισμα τριών τερμάτων με αντίπαλο τη Βάσας αλλά δεν κατάφερε να τη διατηρήσει απέναντι στην ομάδα του Σλόμπονταν Νίκιτς. Ωστόσο στο τέλος ο Αλέξανδρος Γούνας γύρισε… τούμπα τον αγώνα με δυο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο «Ιστορικός» με τον κόσμο στο πλευρό του έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και στην πρώτη περίοδο ήταν μπροστά με 5-2, με τη Βάσας να τα έχει…χαμένα. Ο Πανιώνιος κράτησε αυτή τη διαφορά που πήρε από το πρώτο οκτάλεπτο (3-0, 4-1, 5-2) μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου (7-4) ενώ και στη δεύτερη περίοδο, στα μισά ήταν μπροστά με 6-3.

Μετά το 7-4 όμως η Βάσας έσφιξε την άμυνά της, βρήκε λύσεις στην επίθεση στον παίκτη παραπάνω και όχι μόνο ισοφάρισε σε 7-7 με τον Κόναρικ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά πέρασε και μπροστά με τον Μπότορι και πάλι στον παίκτη παραπάνω (7-8, 4.27 πριν από το τέλος), με τους Κόναρικ και Μπάτορι να κάνουν τη ζημιά.

Ο Γούνας με ένα προσωπικό τέρμα 43 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έγραψε το 8-8. Ο έμπειρος άσος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και ένα δευτερόλεπτο πριν από το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 9-8 για τον Πανιώνιο που πάει στην Ουγγαρία στις 22 του μήνα με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-2, 1-2, 2-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης, Μπιτάτζε 1, Νταλάπας 2, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος, Γούνας 4, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου.

ΒΑΣΑΣ: Μίτροβιτς, Μπργκούλιαν 1, Ζερινβάρι, Ραντζέλοβιτς 1, Κόναρικ 3, Μέζεϊ, Σιμόν, Ναγκάεφ 1, Έρντελι, Μπάτορι 2, Μπέντο, Σελντμάγερ, Μισζέι.