Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 6-14: Τρομακτικός Θρύλος, έτοιμος για Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός… έπνιξε τη Βουλιαγμένη (6-14) στη Βάρη για την 9η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Champions League και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο final 8 του Βελιγραδίου.

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 6-14: Τρομακτικός Θρύλος, έτοιμος για Βελιγράδι

Με το ένα πόδι στο final 8 του Βελιγραδίου βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς κέρδισε με εξαιρετική εμφάνιση τη Βουλιαγμένη (6-14) στη Βάρη, επέστρεψε στις επιτυχίες – μετά το 10-10 με τη Ραντνίτσκι – με εμφατικό τρόπο και απέδειξε πως όταν είναι καλά, παρά τα προβλήματα αφού ήταν εκτός ο φουνταριστός Κώστας Μουρίκης, μπορεί να παίξει σπουδαίο πόλο με φοβερή άμυνα και σωστές, μυαλωμένες επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω με 1-0 ήταν μπροστά με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο με το γκολ των Φιλίποβιτς, Φουντούλη και τον Μάρκο Μπίγιατς στο 1-1 να αποκρούει πέναλτι του Αλαφραγκή.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν καταπληκτική και στη δεύτερη περίοδο ενώ στην επίθεση είχε καθαρό μυαλό κυκλοφόρησε την μπάλα και πέτυχε τέσσερα συνεχόμενα γκολ. Έτσι 3.17 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με το γκολ του Δήμου έγινε το 1-6, με τον Γούντχεντ να μειώνει σε 2-6 για τον ΝΟΒ που είχε μείνει περίπου 12 λεπτά χωρίς γκολ (!). Ο Δήμου απάντησε στην κόντρα και με παίκτη παραπάνω για το 2-7 ενώ ο Γενηδουνιάς έγραψε το 2-8, σε έναν ονειρώδες δεύτερο οκτάλεπτο για την ομάδα του Πειραιά που πέτυχε 6 γκολ και δέχθηκε μόλις ένα, με τον Μπίγιατς να έχει 66.7% στις αποκρούσεις και τον Τζωρτζάτο 20%. 1/5 στον παραπάνω ο ΝΟΒ, 3/6 ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο.

Όπως και με το Αννόβερο, έτσι και κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς άλλαξε τον Τζωρτζάτο με τον Ανδρεάδη στο τέρμα, με την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν είναι Αννόβερο και οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που ήταν στο +6 μόνο με «θαύμα» θα έχαναν το παιχνίδι.

Ο Βάμος πήγε τη διαφορά στο + 7 (2-9) στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός χαλάρωσε στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στον ΝΟΒ που είχε μέχρι εκείνο το σημείο μόλις δυο γκολ σε 18 λεπτά, να σημειώσει τρία μέσα σε ισάριθμα λεπτά (5-9). Ο Φιλίποβιτς όμως σε έναν ακόμη πετυχημένο παραπάνω έκανε και το 5-10 για τον Ολυμπιακό, 2.35 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου ενώ ο Γενηδουνιάς έγραψε και το 5-11 στο ίδιο οκτάλεπτο, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν το +6.

Φυσικά τα πάντα είχαν κριθεί και απλά όλοι περίμεναν το φινάλε του αγώνα στη Βάρη, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη απέναντι στον ΝΟΒ που πριν από λίγες ημέρες στο πρωτάθλημα είχε βάλει δύσκολα (10-10) αλλά όπως έχουμε πει στην Ευρώπη, παίζουν όλοι οι ξένοι για τους Πειραιώτες που σήμερα βέβαια δεν είχαν στο ρόστερ τους και τον Μουρίκη αλλά και τον Γούβη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-6, 3-3, 1-3.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γραμματικός, Δερβίσης, Μπούσλιε, Δήμου 2, Φιλίποβιτς 2, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.