Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς 13-7: Να περάσει ο επόμενος

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 13-7 τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς στον Πειραιά και παραμένει στην κορυφή του Α’ ομίλου του Champions League στο πόλο ανδρών. Μεγάλο ματς από τους φουνταριστούς Μουρίκη, Κολόμβο.

Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς 13-7: Να περάσει ο επόμενος

Ακλόνητος στην κορυφή του Α’ Ομίλου στο Champions League ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς κέρδισαν 13-7 στον Πειραιά τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς και φυσικά έκαναν ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση και μαθηματικά στο final 8 του Βελιγραδίου. Λέμε μαθηματικά γιατί μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές (ολοκληρώθηκε ο α' γύρος), μόνο με «θαύμα» θα μείνει εκτός τελικής φάσης η ομάδα του Ολυμπιακού.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό πόλο στο τρίτο οκτάλεπτο και μετέτρεψε το 6-6 σε 11-6 μέσα σε πέντε λεπτά. Η τρίτη περίοδος ήταν αρκετή έτσι ώστε η ομάδα του Πειραιά να ξεπεράσει το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς.

Μουδιασμένα μπήκε ο Ολυμπιακός σε άμυνα και επίθεση και η Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς που έχει στο ρόστερ της έμπειρους και εξαιρετικούς παίκτες, είχε το προβάδισμα (0-1, 1-2) με τον χρυσό Σέρβο Ολυμπιονίκη, Μίλος Τσουκ να σκοράρει δύο φορές. Ο Μπίγιατς δέχθηκε ένα…φτηνό τέρμα (0-1) αλλά απέκρουσε πέναλτι του Νίκολα Λούκιτς και στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα, βρήκε γκολ και στον παραπάνω με τον Βάμος (1/3) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 3-2, αφού είχε ισοφαρίσει ο Δερβίσης από την περιφέρεια σε 2-2. Εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη λιγότερο για τον Ολυμπιακό (3/3) ενώ στον παραπάνω είχε 1/3.

Η Ραντνίτσκι περνούσε μπάλες στον πολύ δυνατό, Γιόζιπ Βρλιτς, έπαιρνε αποβολές αλλά αδυνατούσε να τις κάνει γκολ. Στο ξεκίνημα βέβαια της πρώτης περιόδου ο Κροάτης πήρε την αποβολή και…έφτιαξε το 3-3 για τον Στανόγεβιτς αλλά η συνέχεια ανήκε στον Μουρίκη. Ο διεθνής φουνταριστός πέτυχε το 4-3 ενώ στη συνέχεια ο ίδιος πήρε την αποβολή και στον παραπάνω μετά την έξοχη ασίστ του Φιλίποβιτς, έγραψε και το 5-3 (πρώτη φορά προβάδισμα δυο τερμάτων) 6.11 πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ένας ακόμη πετυχημένος παραπάνω, αυτή τη φορά από τον Γενηδουνιά και 6-3 για τον Ολυμπιακό στα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι Πειραιώτες αντί να…τελειώσουν εκεί το ματς, δέχθηκαν δύο γκολ από Γιάνκοβιτς, Βρλιτς και η Ραντνίτσκι έκανε το παιχνίδι πάλι ντέρμπι (6-5), με την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς να μην έχει και καλές επιλογές στην επίθεση. 3/7 στον παραπάνω ο Ολυμπιακός, 2/6 η Ραντνίτσκι στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Λούκιτς έγραψε και το 6-6 στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να ξυπνά και να σκοράρει με Φουντούλη, Βάμος, Γενηδουνιά (9-6), μέσα σε δύο λεπτά και να βάζει εκ νέου τις βάσεις για να φτάσει σε ακόμη μια νίκη. Μάλιστα ο Κολόμβος ήταν αυτός που έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα. Ο Πατρινός φουνταριστός κέρδισε την ποινή και ήταν αυτός που πέτυχε και το 10-6, 1.17 πριν από το τέλος της περιόδου, μετά την ασίστ του Παπαναστασίου (1/1 στον παραπάνω σε αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός και 0/2 για τη Ραντνίτσκι). Ο Μουρίκης στα τελευταία δευτερόλεπτα κέρδισε το πέναλτι και ο Φουντούλης ανέβασε τη διαφορά στο +5 (11-6) σε ένα ονειρεμένο οκτάλεπτο για την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.

Τα πάντα τέλειωσαν στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει και την τελευταία περίοδο με 2-1 και να φτάνει σε μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με 13-7. Μια νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο Βελιγράδι και το final 8 και τον κρατά στην κορυφή μαζί με την Προ Ρέκο (νίκησε 13-3 εκτός τη Ντιναμό Τιφλίδας) ενώ το βράδυ (20.00) η Μπαρτσελονέτα παίζει εκτός έδρας με τη Γιαντράν Σπλιτ κι αν κερδίσει θα είναι επίσης στην κορυφή.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 5-1, 2-1.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς, Κολόμβος 3, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς: Ντομποζάνοφ, Μπράνκοβιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 2, Κόγιτς, Ουκρόπινα, Ποζνάνοβιτς, Πιέβαντσιτς, Άντιτς, Λούκιτς 1, Βρλιτς 1, Τοντορόφσκι.