Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι: Θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα για το Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς και με νίκη θα βρεθεί πιο κοντά στο Βελιγράδι. Σπριντ στις 17.30 στον Πειραιά. Τι λένε οι Σέρβοι.

Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι: Θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα για το Βελιγράδι

Τρεις μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα ο Ολυμπιακός με όλα του τα «όπλα» (στην Ευρώπη παίζουν όλοι οι ξένοι κανονικά) περιμένει τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς.

Οι «ερυθρόλευκοι» τις πρώτες έξι αγωνιστικές έθεσαν τις βάσεις για την πρόκριση στο φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα (17.30, ΕΡΤ Sports 1) στο φινάλε του πρώτου γύρου (7η αγωνιστική Α’ ομίλου) θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς το Βελιγράδι.

Η Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς πέρυσι έκανε τη ζημιά στον Ολυμπιακό όταν κέρδισε στην έδρα της την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, που εκείνες τις ημέρες είχε ταλαιπωρηθεί από τα χιόνια που είχαν πέσει στην Αττική και είχε κλείσει η Αττική Οδός. Φέτος ήταν η σειρά των Σέρβων να έρθουν στη χώρα μας και πάλι να χιονίζει…

Η Ραντνίτσκι είναι 4η αυτήν τη στιγμή στη βαθμολογία και θέλει να περάσει στο φάιναλ 8. Έχει πάρει βαθμούς στην έδρα της, αλλά εκτός έδρας έχει χάσει εύκολα από Μπαρτσελονέτα (18-9) και Προ Ρέκο (21-12).

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το παιχνίδι και να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που έχουμε στο εγχώριο πρωτάθλημα, στην Αδριατική Λίγκα και αργότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο προπονητής της Ραντνίτσκι, Ούρος Στεφάνοβιτς, ο οποίος θυμίζουμε πως εδώ και λίγους μήνες έχει αναλάβει και την εθνική Σερβίας.

Ο τερματοφύλακας της Ραντνίτσκι, Στεφάν Τοντορόφσκι, ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος με κορυφαίους παίκτες σε όλες τις θέσεις και έχει επίσης έναν ηγέτη και σπουδαίο προπονητή, τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς. Παίζουν καλά τη φετινή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που έδειξαν με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο. Θα είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντί τους, αλλά είναι στο χέρι μας να δείξουμε πόσα μπορούμε να κάνουμε».

Η σημερινή αγωνιστική (7η) για τον Α’ Όμιλο: Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (17.30), Ντιναμό Τιφλίδας – Προ Ρέκο (17.00), Αννόβερο – Βουλιαγμένη (20.00), Γιαντράν Σπλιτ – Μπαρτσελονέτα (20.00).

Η Βαθμολογία (σε 6 αγώνες): 1. Προ Ρέκο 15, 2. Ολυμπιακός 15, 3. Μπαρτσελονέτα 15, 4. Ραντνίτσκι 8, 5. Βουλιαγμένη 7, 6. Γιαντράν Σπλιτ 7, 7. Αννόβερο 3, 8. Ντιναμό Τιφλίδας 0.