Euro Cup Πόλο: Μεγάλη νίκη ο Πανιώνιος, 10-5 την Οραντέα

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε την Τετάρτη (25/1) ο Πανιώνιος με τη νίκη του επί της ρουμανικής Οραντέα με σκορ 10-5 για το EuroCup της LEN.

Euro Cup Πόλο: Μεγάλη νίκη ο Πανιώνιος, 10-5 την Οραντέα

Μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του στις εξέδρες, ο Πανιώνιος πέτυχε μια τεράστια νίκη στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης επί της ρουμανικής Οραντέα με 10-5, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό κι έκανε το μεγάλο άλμα για πρόκριση στην 4άδα του Euro Cup πόλο ανδρών, της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι κυανέρυθροι του Κώστα Δήμου θα πάνε με τη διαφορά των πέντε γκολ στη ρεβάνς, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες (8/2) στη Ρουμανία και έχουν σίγουρα το πάνω χέρι.

Ο Πανιώνιος πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, με όπλο την καλή του άμυνα, αλλά έμοιαζε να αγχώνεται να αποκτήσει διαφορά, με συνέπεια κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση, που επέτρεψαν στην Οραντέα να παραμείνει σε απόσταση 1-2 τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3). Δύο μακρινά σουτ του Καλαϊτζή και του Γκιουβέτση ξεκόλλησαν επιθετικά τους γηπεδούχους, που ξέφυγαν 7-3 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου και έχασαν ευκαιρίες να ανοίξουν ακόμη περισσότερο την ψαλίδα.

Οι Ρουμάνοι βρήκαν ένα γκολ με τον Σάμπο, αλλά ο Γιάννης Παπάκος (κορυφαίος του ματς μαζί με τον τερματοφύλακα Κώστα Λιμαράκη) απάντησε και με Γκιουβέτση και Κοπελιάδη ο Πανιώνιος έφτασε ακόμη και στο συν 6, πριν μειώσει στην εκπνοή ο Νεγκρεάν.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-0, 3-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάτζε, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 3, Γούνας 1, Κατραούρας, Καπετανάκης 2, Αναγνώστου.

ΟΡΑΝΤΕΑ (Τσιπριάν Τσιμπιάνου/Κρίστιαν Σάντορ): Τικ, Ασάνοβιτς, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 1, Σάμπο 2, Ιλίσιε, Λούντσαν, Ντραγκομιρέσκου, Κολοντρόβσκι, Βάντσικ, Τσενκ, Ρέμες, Γκάβρις.