Len Euro Cup: Στη «μάχη» Εθνικός και Βουλιαγμένη

Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή (13/1) για τη φάση των «16» στο Len Euro Cup στο πόλο γυναικών.

Len Euro Cup: Στη «μάχη» Εθνικός και Βουλιαγμένη

Ο Εθνικός και η Βουλιαγμένη που δεν κατάφεραν να περάσουν στη φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία τώρα στο Γιούρο Καπ για να βρεθούν στα προημιτελικά.

Και οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν φυσικά να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον Πειραιά ο οικοδεσπότης Εθνικός είναι στον ίδιο όμιλο με Σάιρενς, Νις και Έγκερ. Σήμερα (18.00) αντιμετωπίζει τη Σάιρενς (Μάλτα) και θα έχει εύκολο έργο. Στις 20.30 το άλλο ματς του ομίλου, Νις (Γαλλία) – Έγκερ (Ουγγαρία). Αύριο (20.00) ο Εθνικός θα παίξει με τη Νις και την Κυριακή (11.00) με την Έγκερ.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία ο σύλλογος διοργανώνει στον Πειραιά και έχουμε έξτρα κίνητρο το γεγονός ότι θα παίξουμε μέσα στο σπίτι μας.

Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και η ομάδα δείχνει συνεχή βελτίωση, καθώς δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση. Είμαστε αισιόδοξες για την πρόκριση και θέλουμε να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας από την περσινή σεζόν. Θα παίξουμε ως Κυπελλούχες Ευρώπης και θέλουμε από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σάιρενς να δείξουμε τις προθέσεις μας.

Εμείς θα παρουσιαστούμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση για να κάνουμε το πρώτο βήμα. Για όλα τα κορίτσια της ομάδας μας είναι πολύ σημαντικό να έρθει ο κόσμος του Εθνικού στο κολυμβητήριο και τις τρεις ημέρες, ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιούρο Καπ. Τους θέλουμε στο πλευρό μας, καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι όποτε είναι κοντά μας η ομάδα αποκτά μια άλλη δυναμική. Τους περιμένουμε όλους» δήλωσε η διεθνής πολίστρια του Εθνικού, Ιουλιάννα Κοντονή.

Ο ΝΟΒ αναχώρησε χθες για τη Γαλλία και την πόλη Λιλ. Οι παίκτριες της Κικής Λιόση σήμερα παίζουν με τη Λέιντεν (19.00) από την Ολλανδία και θέλουν να μπουν δυναμικά στον όμιλο. Με τη Λέιντεν ο ΝΟΒ είχε παίξει και στην πρώτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στον όμιλο της Πορτογαλίας και είχε κερδίσει 13-9 στις 19 Νοεμβρίου. Αύριο την ίδια ώρα (19.00) θα παίξει με τη γερμανική Σπαντάου και την Κυριακή στις 12.45 θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με αντίπαλο τη Λιλ, που είναι και γηπεδούχος.

Η αποστολή του ΝΟΒ για τα παιχνίδια επί γαλλικού εδάφους: Μαρίνα Κοτσιώνη, Σταματίνα Καϊάφα, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Έλενα Ελληνιάδη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Κατερίνα Τανκέεβα, Έιμι Ριτζ, Έμα Ράιτ, Κυριακή Στρατιδάκη, Δέσποινα Ανδρεάδη, Φοίβη Αγγελίδη, Μαρίλια Μιμίδη, Ειρήνη Πάτρα, Νεφέλη Κρασσά.
Για την Κική Λιώση και την ομάδα της το σημαντικό ματς είναι σήμερα. Με νίκη κάνει τεράστια βήμα για την πρόκριση. Θυμίζουμε πως στην επόμενη φάση περνάνε οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Οι όμιλοι των προκριματικών

1ος ΟΜΙΛΟΣ (Πειραιάς): Έγκερ (Ουγγαρία), ΕΘΝΙΚΟΣ, Ολιμπίκ Νις (Γαλλία), Σάιρενς (Μάλτα)
2ος ΟΜΙΛΟΣ (Μιλούζ/Γαλλία): Ουίπεστ (Ουγγαρία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Μιλούζ (Γαλλία), Νανσί (Γαλλία)
3ος ΟΜΙΛΟΣ (Λιλ/Γαλλία): ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, Λέιντεν (Ολλανδία), Λιλ (Γαλλία), Σπαντάου (Γερμανία)
4ος ΟΜΙΛΟΣ (Πάσος Φερέιρα/Πορτογαλία): Πάντοβα (Ιταλία), Ντε Ζάαν (Ολλανδία), Τεράσα (Ισπανία), Πασένσε (Πορτογαλία).