Ολυμπιακός – Προ Ρέκο: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο (19.30) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League στο πόλο ανδρών. Στις 21.30 παίζουν Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς – Βουλιαγμένη. 

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πειραιά

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο σήμερα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νταμπλούχος Ελλάδας, με τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς πλέον στον πάγκο του, για τον Α’ Όμιλο φιλοξενεί την ομάδα που κέρδισε το 2018 μέσα στο σπίτι της (Γένοβα) και κατέκτησε το ευρωπαϊκό και έναν χρόνο μετά (2019) τη νίκησε στον ημιτελικό στο Αννόβερο και έφτασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος.

Οι Ιταλοί τα δύο τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ (συνολικά 10) και θέλουν φέτος το τρίτο σερί! Πολύ δύσκολο ματς με το…καλημέρα για τον Ολυμπιακό, που ευελπιστεί με τον κόσμο στο πλευρό του να ξεκινήσει ιδανικά τη διοργάνωση και να δείξει με το… καλημέρα τις διαθέσεις του.

«Παίζουμε με μια δυνατή, θα έλεγα την καλύτερη ομάδα, με το μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά αυτό στο νερό δεν σημαίνει τίποτα. Πιστεύω στους παίκτες μου, είμαστε ενθουσιασμένοι! Στα τελευταία τρία παιχνίδια μας είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά πιστεύω ότι όλοι θα είναι έτοιμοι για αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι. Και το παιχνίδι είναι σημαντικό όχι μόνο για το αποτέλεσμα. Βεβαίως, παίζουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, αλλά και για το ηθικό μας, την αυτοπεποίθησή μας. Περισσότερο από το αποτέλεσμα, θα ήθελα να δω τους παίκτες μου σε καλή φόρμα, όπως την Τρίτη το απόγευμα, που παίξαμε με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας και πιστεύω ότι ήμασταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και πιστεύω ότι αν παίξουμε έτσι, θα κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι. Εδώ, στον Πειραιά, πρέπει να παίξουμε καλά μπροστά στο κοινό μας και τα μέλη της διοίκησης, να εκπροσωπήσουμε τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε όπως είπα με ενθουσιασμό και θέλουμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι φέτος αξίζουμε να παλέψουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στο Φάιναλ-8 και μετά την πρόκριση έχουμε τρία πολύ δυνατά παιχνίδια, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους μας. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, πιστεύω πολύ στους αθλητές μου. Θα δώσουμε το 100% της ενέργειάς μας την Τρίτη και σε όλα τα παιχνίδια που έρχονται», είπε ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, ο οποίος πέρυσι με τη Νόβι Μπέογκραντ έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ηττήθηκε από την Προ Ρέκο στα πέναλτι! Τώρα με τον Ολυμπιακό την ξαναβρίσκει μπροστά του, αυτήν τη φορά στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

«Το ρόστερ φτιάχτηκε για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη»

Ο αρχηγός, Ντίνος Γενηδουνιάς, δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε, νομίζω, κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο. Ελπίζω, με τη βοήθεια του κόσμου και την ώθηση που μας δίνει, να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας, γιατί έχουμε ανάγκη να ξεκινήσει καλά η χρονιά. Οι στόχοι μας φέτος είναι ξεκάθαροι, πέρα από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη είναι η πρόκριση στο Final-8, κάτι που δεν καταφέραμε πέρυσι και από εκεί και πέρα, όσο μακριά μπορέσουμε να φτάσουμε. Περιμένουμε κάτι παραπάνω από τους εαυτούς μας, γιατί αυτό το ρόστερ φτιάχτηκε για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και όχι να φτάσει όσο μακρύτερα γίνεται».

«Όλος ο κόσμος το περιμένει»

Η Προ Ρέκο βρίσκεται ήδη στον Πειραιά. Έχει κάποια ζητήματα με τραυματισμούς. Ο Ίβοβιτς είναι εκτός, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα παίξουν οι Χάλοκ, Ετσενίκε. Ο Κροάτης προπονητής Σάντρο Σούκνο είπε: «Όλος ο κόσμος περιμένει αυτό το ματς, ακόμη κι αν είμαστε ακόμη στην αρχή. Ο Ολυμπιακός άλλαξε τον προπονητή του, ενώ στην έδρα του έχει τον κόσμο του. Έχουμε προετοιμαστεί για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι». Ο Νίκολας Πρεσιούτι από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Οι άλλες ομάδες θέλουν να μας κερδίσουν».

Δυστυχώς η αναμέτρηση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ΕΡΤ (ΕΡΤSPORTS) και όχι από κάποιο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3).

Δοκιμασία στο Κραγκούγεβατς για Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη, που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό (Α’), ξεκινάει την προσπάθειά της για πρόκριση στο φάιναλ 8 από το Κραγκούγεβατς. Η Ραντνίτσκι πέρυσι είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό (είχε ταλαιπωρηθεί τότε λόγω του χιονιού) στην έδρα της και είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά. Ο Σέρβος τεχνικός του ΝΟΒ, Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς, δήλωσε: «Είναι τεράστια επιτυχία και χαρά για όλη την ομάδα η συμμετοχή μας στους ομίλους. Περιμένουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς, ξεκινώντας από το Κραγκούγεβατς».

Ο έμπειρος περιφερειακός Μάριος Καπότσης τόνισε: «Της οι ομάδες σε αυτήν τη φάση είναι δυνατές και ανταγωνιστικές. Η Ραντνίτσκι είναι δυνατή ομάδα που θέλει να βρεθεί στο φάιναλ 8. Θα τα δώσουμε όλα σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον κόσμο στο πλευρό της».

«Φαβορί Προ Ρέκο, Ολυμπιακός»

Ο προπονητής της Ραντνίτσκι και φυσικά προπονητής της Εθνικής ομάδας της Σερβίας εδώ και λίγο καιρό, Ούρος Στεφάνοβιτς, είπε για την πρεμιέρα με τη Βουλιαγμένη: «Θέλουμε να περάσουμε στο φάιναλ 8. Έχουμε πιθανότητες αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο νερό. Φαβορί στον όμιλό της είναι ξεκάθαρα η Προ Ρέκο και ο Ολυμπιακός. Μαζί με τη Νόβι Μπέογκραντ από τον άλλο όμιλο αλλά και την Μπαρτσελονέτα είναι για εμένα φαβορί και για τον τίτλο. Τα δυο πρώτα παιχνίδια είναι στην έδρα της και είναι σημαντικά. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να τα κερδίσουμε».

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο

Ντιναμό Τιφλίδας – Μπαρτσελονέτα (17.00)

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο (19.30)

Ανόβερο – Γιαντράν Σπλιτ (20.00)

Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς – Βουλιαγμένη (21.30)