Και πάλι στα βαθιά του Champions League ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τις πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2017 Ζόλνοκ και του 2016 Γιουγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ που δίνει ΜΟΝΟ τρία εισιτήρια για το final 8 καθώς το τέταρτο είναι… καπαρωμένο από τη διοργανώτρια της τελικής φάσης ομάδα του Ανόβερου!. 

Και πάλι στα βαθιά του Champions League ο Ολυμπιακός

Φαίνεται πως στον Ολυμπιακό αρέσουν τα δύσκολα. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, οι πρωταθλητές Ευρώπης κληρώθηκαν σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο που μάλιστα δίνει ΜΟΝΟ τρία εισιτήρια το final 8 και όχι τέσσερα όπως ο Α’ Όμιλος. Κι αυτό γιατί, οι νταμπλούχοι Ελλάδας και πάλι…έπεσαν με το Ανόβερο (όπως πέρσι) που έχει «καπαρωμένο» το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια καθώς διοργανώνει την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι αυτή η φοβερή…έμπνευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που τελευταία χρόνια δίνει απευθείας την πρόκριση στην ομάδα που διοργανώνει την τελική φάση.

Εάν τώρα στο παραπάνω, προσθέσουμε πως στον όμιλο του Ολυμπιακού θα «μονομαχήσουν» οι τρεις τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης καταλαβαίνεται πως κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η κλήρωση. Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2016, η Ζόλνοκ το 2017 και φυσικά ο Θρύλος τον περασμένο Ιούνιο μέσα στη Γένοβα.

Στα αξιοσημείωτα είναι η επιστροφή για ακόμη μια σεζόν των Άντρο Μπούσλιε, Πάουλο Ομπράντοβιτς και Γιόζιπ Πάβιτς στην Κροατία εις διπλούν αφού στο γκρουπ υπάρχει και η σπουδαία Μλάντοστ που τα τελευταία χρόνια βέβαια βρίσκεται στη…σκιά της Γιουγκ. Μπούσλιε, Πάβιτς είναι παιδιά του Ντουμπρόβνικ ενώ ο Πάβιτς είναι παίκτης «σύμβολο» για τη Μλάντοστ. Παράλληλα, με το σκουφάκι της Γιουγκ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο αρχηγός της Εθνικής Νέων Ανδρών που πήρε φέτος μεταγραφή από τη Γλυφάδα στους Κροάτες.

Για την ώρα τον όμιλο συμπληρώνει η «σκληρή» Σπαντάου που έβγαλε το λάδι στον Ολυμπιακό στον προημιτελικό της Γένοβας. Το πιο σημαντικό κι αυτό που θα κρίνει πολλά είναι ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν τον όμιλο. Ποιες θα έρθουν από τα προκριματικά στην…αγκαλιά του πρωταθλητή Ευρώπης.

Εάν για παράδειγμα, τοποθετηθούν στο γκρουπ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού Μπρέσια και Φερεντσβάρος, τότε θα έχουμε να κάνουμε με έναν όμιλο όχι θανάτου αλλά κάτι παραπάνω. Βέβαια και πέρσι, ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί σε ανάλογο γκρουπ. Στο τέλος όχι μόνο τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του αλλά έφτασε και μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης και κέρδισε μέσα στη Γένοβα την «οικοδέσποινα» Προ Ρέκο.