Μλάντοστ – ΠΑΟΚ 9-11: Σπουδαία νίκη στο Euro Cup

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Μλάντοστ 11-9 στον πρώτο του αγώνα στη β’ φάση του Len Euro Cup. 

Μλάντοστ – ΠΑΟΚ 9-11: Σπουδαία νίκη στο Euro Cup

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της γηπεδούχου Μλάντοστ με 11-9 στο Ζάγκρεμπ και μπήκε δυναμικά στο…κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Len Euro Cup.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά στον Β’ προκριματικό γύρο του Euro Cup ανδρών στο πόλο. Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε 11-9 τη Μλάντοστ στον όμιλο που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ.

Έτσι σε έναν όμιλο πολύ δύσκολο, ξεκίνησε δυναμικά και έχει ελπίδες για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο αλλά έδειξε το βράδυ της Παρασκευής (28/10) πως μπορεί.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν νευρικό επιθετικά και για τις δύο ομάδες. Ο Καλαργυρός άνοιξε το σκορ (0-1) με τη Μλάντοστ να κάνει το 1-1 με τον Γκλούχιτς.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Κροάτες πήραν προβάδισμα με τον Ράκοβατς, 2-1. Ο Χαραλαμπόπουλος ισοφάρισε στον παραπάνω, 2-2. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν χέρι-χέρι στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα στις δικές τους επιθέσεις, 4-4. Με δύο γκολ του Γκλούχιτς οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα, 6-4, ο Μιλάρντοβιτς μείωσε, 6-5, με τον Ελέζ στον παραπάνω να.. γράφει το 7-5 για τους Κροάτες. Σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, μπορεί οι Κροάτες να ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι γκολ, χάρη σε πέναλτι του Γκλούχιτς, 8-5, αλλά η συνέχεια ήταν καθαρά «ασπρόμαυρη». Με τρομερή άμυνα και ώριμες αποφάσεις στην επίθεση, οι παίκτες του Χατζηθεοδώρου έδειξαν χαρακτήρα, παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο. Με γκολ του Κεχαλάρη στον παραπάνω ο Δικέφαλος μείωσε, 8-6, με τον Καλαργυρό έφερε την διαφορά στο γκολ, 8-7, ενώ το πέναλτι του Κεχαλάρη έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 8-8, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το τρίτο οκτάλεπτο.

Το τελευταίο και καθοριστικό, τέταρτο οκτάλεπτο, ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Με άμυνα για σεμινάριο, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Κροάτες.

Με Μιλάρντοβιτς στον παραπάνω ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 9-8 ενώ με το πέναλτι του Κεχαλάρη έγινε και το 10-8. Ο Ελέζ μείωσε ξανά στο γκολ (9-10) αλλά ο Κεχαλάρης ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 11-9 υπέρ του ΠΑΟΚ.


Τα οκτάλεπτα: 1-1, 6-4, 1-3, 1-3

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Λασκαρίδης, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός 2, Κεχαλάρης 5, Μιλάρντοβιτς 2, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος 1, Προσινικλής Π. 1, Κόουπμαν, Κουγιούνης, Αλειφτήρας.

*Ο ΠΑΟΚ έχει το Σάββατο (29/10) δύο παιχνίδια δύσκολα και απαιτητικά. Στις 12.00 με αντίπαλο τη Χόνβεντ και στις 19.00 με αντίπαλο τη Μεντιτεράνι.