Len Champions League: Περνάει ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος είχε εύκολη κλήρωση στην πρώτη προκριματική φάση του LEN Champions League. 

Len Champions League: Περνάει ο Πανιώνιος

Ευνοϊκή ήταν για τον Πανιώνιο η κλήρωση της Α΄ προκριματικής φάσης του LEN Champions League, που διενεργήθηκε την Κυριακή (21/8) στη Ρώμη.

Οι «κυανέρυθροι» κληρώθηκαν στον Δ΄ όμιλο και, μαζί με τη γαλλική Τιρκουάν (που θα είναι και η οικοδέσποινα του γκρουπ), είναι τα ακλόνητα φαβορί για τις δύο προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στον επόμενο γύρο. Τον όμιλο συμπληρώνουν η Βιτόρια Γκιμαράες από την Πορτογαλία, η Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία και η Κάστρουπ από τη Δανία.

Οι αγώνες θα γίνουν το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στη Β’ προκριματική φάση, όπου θα μπει στη «μάχη» και η Βουλιαγμένη.

Μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η LEN στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο τρίτος και ο τέταρτος κάθε ομίλου συνεχίζουν στο Euro Cup, ενώ ο τελευταίος στα δύο γκρουπ των πέντε ομάδων πηγαίνει στο νεοσύστατο Challenger Cup.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Χετ Ραφάιν/Ολλανδία): Βάσας (Ουγγαρία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο), Χετ Ραφάιν (Ολλανδία), Ινβίκτουμ Σαράγεβο (Βοσνία)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Οραντέα/Ρουμανία): Σαβόνα (Ιταλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Οραντέα (Ρουμανία), ΑΣΑ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Χέρτσεγκ Νόβι/Μαυροβούνιο): Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Ζαϊμπας (Λιθουανία), Ενκα (Τουρκία)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Τιρκουάν/Γαλλία): ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Τιρκουάν (Γαλλία), Βιτόρια Γκιμαράες (Πορτογαλία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Κάστρουπ (Δανία)