Καμμένου: «Δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη η πρωτιά στον όμιλο»

Δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη χαρακτήρισε η Αλεξία Καμμένου την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης του Σπλιτ, η κλήρωση του οποίου έγινε το Μεγάλο Σάββατο (23/4).

Καμμένου: «Δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη η πρωτιά στον όμιλο»

Η εθνική γυναικών θα κληθεί να δώσει μάχη με την Ουγγαρία και την Ολλανδία, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν οι πιο αδύναμες Γερμανία, Κροατία και Ρουμανία. Η ομοσπονδιακή τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στο χρόνο που χρειάζεται η ελληνική ομάδα για να προετοιμαστεί και να αφομοιώσουν οι παίκτριες αυτά που ζητά το νέο προπονητικό επιτελείο της εθνικής.

«Σημασία για εμάς έχει ότι υπάρχει πλέον μεγάλο χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε και αυτό φάνηκε και από τις τελευταίες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Νομίζω λοιπόν ότι στο Σπλιτ θα είμαστε έτοιμες, τα παιδιά θα έχουν καταφέρει να βάλουν στο αγωνιστικό κομμάτι αυτά που θα τους ζητήσουμε» υπογράμμισε η Καμμένου και συνέχισε:

«Είναι ένας όμιλος δύσκολος, καθώς για να βγεις πρώτος κερδίζοντας την Ολλανδία και την Ουγγαρία δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όμως και ανέφικτο. Και αυτό θα μας βοηθήσει στη συνέχεια πάρα πολύ, καθώς στον απέναντι όμιλο τα πράγματα δείχνουν πιο εύκολα και σε τέτοιες διοργανώσεις το μεγαλύτερο ρόλο παίζουν τα χιαστί παιχνίδια. Αυτό που μετράει πάντα είναι να έχουμε υπομονή, πίστη σε αυτό που κάνουμε, να μπορέσουν τα παιδιά να μπουν σε ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό και να έχουμε κάποια αποτελέσματα που θα μας δώσουν φτερά και θα δουν οι παίκτριες μας τί μπορούν πραγματικά να κάνουν».