Εθνική γυναικών: Οι τελικές επιλογές της Καμμένου για το World League

Η Αλεξία Καμμένου ανακοίνωσε το βράδυ της Μ. Τρίτης (19/4) την αποστολή για το World League στο πόλο γυναικών. 

Εθνική γυναικών: Οι τελικές επιλογές της Καμμένου για το World League

Το ένα από τα τρία (3) εισιτήρια της πρόκρισης στην Τελική Φάση του φετινού World League, διεκδικεί η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών.

Η Εθνική μας ομάδα που ήταν 3η στον Β’ Όμιλο Ευρώπης, αρχικά θα αγωνιστεί (22/4) με την Ισπανία (2η του Α’ Ομίλου), την οποία και θα πρέπει να κερδίσει ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης, στις 23 και 24 του μήνα.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, την οποία επισκέφτηκε και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων όπου και πραγματοποιείται το Καμπ προετοιμασίας της, ευχόμενος καλή επιτυχία, αναχωρεί τη Μ. Τετάρτη (20/4, 14.55) για την Ισπανία όπου και θα γίνουν οι αγώνες.

Την αποστολή αποτελούν οι 13 πολίστριες: Ιωάννα Σταματοπούλου, Ευαγγελία Καρύτσα (τερματοφύλακες), Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου (αρχηγός), Ελένη Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Καρολίνα Ιωάννου, Ελένη Ελληνιάδη, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Μαζί τους, η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, ο συνεργάτης της Τάσος; Πυρπυρής, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ο διεθνής μας διατητής Γιώργος Πολυχρονόπουλος και ο έφορος των εθνικών ομάδων υποδομής στα κορίτσια Δημήτρης Κύρκος.

Το πρόγραμμα:

Μεγάλη Παρασκευή, 22/4

12.15 Ολλανδία – Γαλλία, 14.00 Ισπανία – ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο Σάββατο, 23/4

12.15 Ιταλία – Νικητής Ισπανία / Ελλάδα, 14.00 Ουγγαρία – Νικητής Ολλανδία – Γαλλία

Κυριακή του Πάσχα, 24/4

11.00 Θέσεις 5η – 6η, 12.45 Θέσεις 3η – 4η, 14.30 Θέσεις 1η – 2η (ΤΕΛΙΚΟΣ)

Σημειώνεται πως, η Γαλλία, πήρε τη θέση της αποκλεισμένης από τη Fina λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εθνικής ομάδας της Ρωσίας, τα αποτελέσματα της οποίας στον Α’ Όμιλο Ευρώπης ακυρώθηκαν.

Στη Σάντα Κρουζ, μεταξύ των Delegates της διοργάνωσης και η Βούλα Κοζομπόλη, Μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η Εθνική μας Ομάδα επιστρέφει από την Τενερίφη, τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4, 14.15).