Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 8-10: Μόνο με θαύμα στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 10-8 στον Πειραιά από τη Φερεντσβάρος και θέλει ένα «θαύμα» για να βρεθεί στο Final-8 του Βελιγραδίου. Τίποτα δεν είναι στο χέρι του. Το ματς της ζωής του ο Ούγγρος τερματοφύλακας Σόμα Βόγκελ. 6/16 ο Ολυμπιακός στον παίκτη παραπάνω, 7/11 η Φερεντσβάρος!

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 8-10: Μόνο με θαύμα στο Βελιγράδι

Ήττα σε έναν ακόμη…τελικό για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Final-8 στο Len Champions League. Δεν τα κατάφερε απέναντι στην εξαιρετική Φερεντσβάρος (8-10) που τα έκανε όλα σωστά και είχε σε πολύ μεγάλη βραδιά τον Βόγκελ στο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον τρεις βαθμούς πίσω από τη Φερεντσβάρος και τέσσερις από την Μπαρτσελονέτα. Απομένουν δύο αγωνιστικές και το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό για τους Ισπανούς και τους Ούγγρους.

Η Μπαρτσελονέτα παίζει στην έδρα της με την πρωτοπόρο αλλά αδιάφορη Μπρέσια και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην Κροατία με τη Γιαντράν Σπλιτ (επίσης αδιάφορη).

Η Φερεντσβάρος έχει δύο ματς στην έδρα της με Ραντνίτσκι και Μπρέσια ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τη Νόβι Μπέογκραντ και την τελευταία θα παίξει εκτός με την τελευταία Ντιναμό Τιφλίδας. Και το δύο στα δύο να κάνει ο Ολυμπιακός εάν δεν…αυτοκτονήσουν Μπαρτσελονέτα, Φερεντσβάρος δεν θα είναι στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά παρουσίασε προβλήματα στην επίθεση. Δεν είχε καλό ρυθμό, κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές. Η ζώνη δεν…έσπασε με σουτ από την περιφέρεια, οι «Μαγυάροι» έκλειναν στα δύο μέτρα με τον παίκτη ανάμεσα για να μην πηγαίνει η μπάλα σε Μουρίκη, Κολόμβο και έτσι οι περισσότερες επιθέσεις ήταν…σκοτωμένες. Οι Πειραιώτες έμειναν κοντά με την άμυνά τους την καλή και ισοφάρισαν (1-1) με γκολ στον παίκτη παραπάνω (1/2) του Γιάννη Φουντούλη. Η Φερεντσβάρος είχε προηγηθεί με γκολ στον παίκτη παραπάνω, αλλά τελείωσε την πρώτη περίοδο με 1/3.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε βγάζοντας άμυνες ενώ πήρε και δύο ποινές. Έχασε την πρώτη αλλά με τη δεύτερη ο νεαρός Γκίλλας πήρε την πρωτοβουλία, σούταρε και έκανε το 2-1 με γκολ στον παραπάνω αλλά απάντησε άμεσα η Φερεντσβάρος με τον Ούμποβιτς (στον παραπάνω κι αυτό το γκολ) ενώ πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Βάργκα (παραπάνω), με τον Ολυμπιακό όμως να κάνει με τη σειρά του το 3-3, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν μόνο στον παραπάνω! Ο Νέμεθ ήταν εκείνος που πέτυχε το 3-4 στον παραπάνω, σε μια φάση όπου αποβλήθηκε ο Δερβίσης με 3 ποινές (!) πριν καλά-καλά τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Το ευτύχημα ήταν πως ο Φουντούλης έγραψε το 4-4 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να έχουν σκοράρει μόνο στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. 4/7 ο Ολυμπιακός, 4/6 η Φερεντσβάρος.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με άμυνες στον λιγότερο για τον Ολυμπιακό και γκολ από την περιφέρεια του Φιλίποβιτς (το πρώτο για τον Σέρβο) αλλά ο Βίγκβαρι βρήκε το γκολ και ισοφάρισε σε 5-5 επίσης από την περιφέρεια. Μάλιστα ο Βάργκα με τον ίδιο τρόπο σημείωσε το 5-6, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει νωρίτερα επίθεση στον παραπάνω. Ο Φιλίποβιτς όμως ήταν «καυτός» και ισοφάρισε εκ νέου (6-6) στα μισά της περιόδου. Ο Βίγκβαρι όμως που έκανε…ζημιά σε αυτό το οκτάλεπτο με τέρμα στον παραπάνω πέτυχε το 6-7 ενώ στη συνέχεια το ωραίο γυριστό του Κολόμβου σταμάτησε στο δοκάρι. Σε ένα κρίσιμο σημείο όπου ο Ολυμπιακός είχε επίθεση στον παραπάνω, έχασε την μπάλα, η Φερεντσβάρος έφυγε στην κόντρα με παίκτη παραπάνω και ξέφυγε με δύο γκολ (6-8, 1.36 για το τέλος της τρίτης περιόδου), με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν καθαρό μυαλό, σε αντίθεση με τους «Μαγυάρους» που τα έκαναν όλα τέλεια (6-9, 11’’ πριν από το τέλος της περιόδου).

Στην τελευταία περίοδο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον Ολυμπιακό να επιστρέψει με τη Φερεντσβάρος να έχει πάρει ψυχολογία και να έχει πάει το ματς εκεί που ήθελε. Δεν σκόραρε γρήγορα αλλά δεν τα παράτησε. Ο Κολόμβος μείωσε στον παραπάνω, 2.06 για το τέλος του αγώνα μείωσε σε 7-9 και ο Φιλίποβιτς 58 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος μείωσε στο γκολ (8-9) αλλά ο Βάμος με ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό έκανε το 8-10.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 2-5, 2-1.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς.

Φερεντσβάρος: Ζάκονι, Γκάμπορ, Μόλναρ 2, Μερκούλοφ, Βάμος 1, Ούμποβιτς 1, Φέκετε, Βίγκβαρι 3, Νέμεθ 1, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ.