Μπέντζουρ για την προπόνηση με «ερυθρόλευκα» συνθήματα: «Δεν συγκρίνεται η πραγματική ατμόσφαιρα»

Ο Μάρτον Μπέντζουρ ρωτήθηκε για την προπόνηση της Ουίπεστ με συνθήματα οπαδών του Ολυμπιακού από τα μεγάφωνα ενόψει του ημιτελικού (2/4, 17:00) και εκείνος εκθείασε την ατμόσφαιρα στο «Π. Καπαγέρωφ».

Μπέντζουρ για την προπόνηση με «ερυθρόλευκα» συνθήματα: «Δεν συγκρίνεται η πραγματική ατμόσφαιρα»

Ο προπονητής της Ουίπεστ, Μάρτον Μπέντζουρ, δεν είχε πρόβλημα να... παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τον τίτλο του φαβορί ενόψει του μεταξύ τους ημιτελικού το Σάββατο (2/4, 17:0) για την LEN EuroLeague. «Έχουμε πολύ φιλικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, όχι όμως όταν παίζουμε αντίπαλοι» ανέφερε αρχικά ο Ούγγρος τεχνικός και συνέχισε: «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, καθώς ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε δύο νίκες. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και στις παίκτριες, παρότι αρκετές είναι νεαρές. Μας αρέσουν οι προκλήσεις και είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε».

Ο Μπέντσουρ ρωτήθηκε και για ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από την τελευταία προπόνηση της Ουίπεστ επί ουγγρικού εδάφους, στην οποία έπαιζαν από τα μεγάφωνα συνθήματα των οπαδών του Ολυμπιακού. «Δεν είναι δική μου ιδέα, έχει συμβεί και σε άλλα αθλήματα. Το είδαμε στο internet και το εφαρμόσαμε. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι το ίδιο (σ.σ. με την πραγματική ατμόσφαιρα), αλλά ήταν ένας τρόπος να προετοιμάσουμε τις νεότερες παίκτριες. Εγώ έχω βρεθεί εδώ και είχα εντυπωσιαστεί από την ατμόσφαιρα».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η ομάδα του προκρίθηκε στο final-4 λόγω της αποβολής της Κίνεφ Κίρισι, ο Μπέντσουρ δήλωσε αλληλέγγυος με τις ομάδες και τις αθλήτριες από τη Ρωσία. «Λυπούμαστε, αλλά οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Κίρισι και επικοινωνήσαμε μαζί τους αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο αποκλεισμός της», είπε ακόμη ο προπονητής της Ουίπεστ, ο οποίος ευχήθηκε να λήξει το συντομότερο δυνατό ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ δήλωσε ότι η Ουγγαρία «έχει πάντα ανοιχτά τα σύνορά της για τους πρόσφυγες, όχι μόνο από την Ουκρανία», σε μία αποστροφή που προξένησε μεγάλη εντύπωση.

Η αρχηγός της Ουίπεστ, Γκαμπριέλα Σουτς, δήλωσε: «Η ομάδα μας είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και ανυπομονούμε να παίξουμε αύριο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλές παίκτριες, εμείς είμαστε μία νεανική ομάδα. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας και θα δούμε. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά στο γυναικείο πόλο γίνονται εκπλήξεις, είναι μόνο ένα παιχνίδι».