Εθνικός – Ντουναϊσβάρος 14-9: Κυπελλούχος Ευρώπης

Ο Εθνικός κέρδισε 14-9 την Ντουναϊσβάρος και στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου LEN Trophy και κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο Ευρώπης στον Πειραιά. 

Εθνικός – Ντουναϊσβάρος 14-9: Κυπελλούχος Ευρώπης

Δώδεκα χρόνια μετά, ο Εθνικός είναι ξανά Κυπελλούχος Ευρώπης στο πόλο γυναικών. Η ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση μετά το 12-8 του πρώτου αγώνα στην Ουγγαρία, κέρδισε 14-9 και στον Πειραιά την Ντουναϊσβάρος και με συνολικό σκορ (26-17) κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Εθνικός στα μισά της πρώτης περιόδου, έβγαλε άμυνες, είχε καλές επιλογές στην επίθεση και προηγήθηκε 2-0, με την Ντουναϊσβάρος να έχει 0/2 στην παίκτρια παραπάνω. Αντίθετα, η ομάδα του Εθνικού είχε 2/2 και είχε διαφορά τριών τερμάτων (3-0) με την Κοντονή στην παραπάνω να σκοράρει. Η Ιωάννου έκανε και το 4-0 πάλι στην παραπάνω, με τις Ουγγαρέζες να σκοράρουν για πρώτη φορά ένα λεπτό πριν από τέλος της περιόδου με την Ζιλάγκι (πέναλτι, 4-1) αλλά η Πάρκες στην παραπάνω διαμόρφωσε το 5-1, με τον Εθνικό να κάνει το τέλειο οκτάλεπτο με 3/3 στην παίκτρια παραπάνω και φοβερή άμυνα, με την Τζόνσον σε εξαιρετική κατάσταση στο τέρμα.

Η Γκάρντα στην παραπάνω (1/3) μείωσε σε 5-2 στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου για την Ντουναϊσβάρος που είχε να ανέβει ένα βουνό αφού ήταν πίσω με τρία γκολ ενώ είχε χάσει και το πρώτο ματς με 12-8. Η Ελληνιάδη...απάντησε στην παραπάνω (6-2), με τον Εθνικό να έχει 4/4! Η Ζιλάγκι μείωσε σε 6-3, ο Εθνικός είχε στη συνέχεια δύο σερί χαμένες επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω, με την Ζιλάγκι στην παραπάνω να κάνει το 6-4 (2.41 για το τέλος του ημιχρόνου), σε ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχες δεν είχαν καθαρό μυαλό αλλά η Ιωάννα Χαραλαμπίδη με ένα τέρμα σημαντικό έγραψε το 7-4 για να ακολουθήσει το τέρμα από την Ιωάννου (8-4) και τον Εθνικό να παίρνει και πάλι μια διαφορά τεσσάρων τερμάτων (8-4).

Ο Εθνικός το μόνο έπρεπε να κάνει ήταν να διαχειριστεί αυτό το 8-4 και να μην δώσει την ευκαιρία στην Ντουναϊσβάρος να κολυμπήσει και να χτυπήσει στην κόντρα. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός, η Τζόνσον συνέχισε να τα πιάνει όλα και η Ιωάννα Χαραλαμπίδη έκανε το 9-4 (πρώτη φορά στο +5), 5.13 για το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Ελληνιάδη με το 10-4 έβαλε...φωτιά και όλοι περίμεναν την απονομή για να γιορτάσουν.

Η Ντουναϊσβάρος με ένα 3-0 μείωσε σε 11-7 αλλά τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει αφού ο Εθνικός είχε και το +4 από τον πρώτο αγώνα. Η Στεφανία Χαραλαμπίδη 6.06 για το τέλος του τελικού έγραψε το 12-7, με την Πάρκες να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διαφορά (13-7). Η Γκάρντα με πέναλτι έκανε το 13-8 (3.03 για το φινάλε) και η Γκουρισάτι το 13-9 που δεν ήταν το τελικό σκορ αφού η Άλκηστη Μπενέκου με πέναλτι διαμόρφωσε το 14-9.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-3, 3-2, 3-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 3, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 3, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 1, Ιόλη Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον.

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ (Ατίλα Μίχοκ): Μάτσκο, Ζιλάγκι 3, Σαϊμπέν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ, Μαγιού 1, Σάμπο, Γκάρντα 2, Μούσκι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις.