Ολλανδία - Ελλάδα 13-7: Φυσιολογική ήττα για την αποδεκατισμένη εθνική

Η αποδεκατισμένη εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε 13-7 από την Ολλανδία του Βαγγέλη Δουδέση στο Ρότερνταμ για την προκριματική φάση του World League. 

Ολλανδία - Ελλάδα 13-7: Φυσιολογική ήττα για την αποδεκατισμένη εθνική

Πάλεψε όσο άντεξε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στο Ρότερνταμ. Η αποδεκατισμένη «γαλανόλευκη» με μόλις μια τερματοφύλακα (Κοτσιώνη), μια φουνταριστή (Μυριοκεφαλιτάκη) και με 11 πολίστριες στη διάθεση της Αλεξίας Καμμένου, γνώρισε την ήττα με 13-7 από την Ολλανδία του Βαγγέλη Δουδέση για τα προκριματικά του World League.

Μια ήττα που δεν μας αποκλείει από τη συνέχεια της διοργάνωσης αφού στον όμιλο των τριών ήταν γνωστό πως συνεχίζουν και οι τρεις.

Η Ολλανδία του Βαγγέλη Δουδέση μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 4-1 αλλά η «γαλανόλευκη» επέστρεψε. Μείωσε σε 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου πήγε το ματς στο γκολ (4-3) στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την Ολλανδία παρά την προσπάθεια των κοριτσιών (η Ειρήνη Νίνου μείωσε και σε 5-4) να έχει περισσότερες λύσεις και να ξεφεύγει εκ νέου με τρία τέρματα (7-4, 2.09 για το τέλος του ημιχρόνου) με την Σλίκινγκ του Ολυμπιακού να έχει ήδη δύο γκολ!

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έκανε το 7-5 αλλά η Ολλανδία με ένα γρήγορο 2-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα πήγε στο ημίχρονο με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (9-5). Η διαφορά πήγε και στα πέντε τέρματα με την αρχηγό Σαμπρίνα Φαν ντε Σλοτ να σκοράρει (10-5) και την Ελλάδα να προσπαθεί αλλά με πολλές απουσίες και με μόλις 11 διαθέσιμες να μην μπορεί για κάτι καλύτερο. Είναι χαρακτηριστικό πως σκόραρε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα πέντε φορές αλλά στο τρίτο δεν βρήκε στόχο.

Τα πάντα είχαν κριθεί φυσικά και απλά όλοι περίμεναν την ολοκλήρωση και το τελικό σκορ. Η διαφορά πήγε και στο +7 (12-5), η Μυριοκεφαλιτάκη σκόραρε ύστερα από ώρα για την Εθνική (12-6) ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου διαμόρφωσε το 13-7.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-3, 1-0, 3-2.

Ολλανδία: Άαρτς, Γολβς, Σλίκινγκ 2, Σαμπρίνα Φαν ντε Σλότ 3, Σχαπ 1, Σιμόνε Φαν ντε Σλοτ 3, Ρόγκε 1, Σέβενιχ, Κόουπμαν 1, Κούλχαας, Μολχάουζεν 2, Τεν Μπρόεκ, Φαν ντε Ντόμπελστεν.

Ελλάδα: Κοτσιώνη, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ιωάννου, Ειρήνη Νίνου 1, Μαρία Πάτρα, Βασιλική Πλευρίτου 1, Κοντογιάννη, Μυριοκεφαλιτάκη 2.