Ραντνίτσκι – Ολυμπιακός 10-8: Στοίχισαν κούραση και παραπάνω (highlights)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 10-8 στο Κραγκούγιεβατς από την πρωταθλήτρια Σερβίας Ραντνίτσκι για την 8η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του LEN Champions League. Κούραση και παίκτης παραπάνω (4/10) στοίχισαν για την ομάδα του Πειραιά που είχε και χαμένο πέναλτι με τον Φιλίποβιτς στην τελευταία περίοδο. 

Ραντνίτσκι – Ολυμπιακός 10-8: Στοίχισαν κούραση και παραπάνω (highlights)

Η Ραντνίτσκι κυριάρχησε στο πρώτο οκτάλεπτο, έχοντας 2/2 στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα, ένα γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Φουντούλη (1-1) από την περιφέρεια, αλλά στη συνέχεια είχε 0/3 στον παίκτη παραπάνω, δέχθηκε τρία γκολ και η πρωταθλήτρια Σερβίας ξέφυγε 4-1. Ο νεαρός Γκίλλας 1.23 για το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον πρώτο πετυχημένο παραπάνω (1/4) για τον Ολυμπιακό μείωσε σε 4-2, αλλά ο Ραντούλοβιτς και πάλι στον παραπάνω (3/3 οι γηπεδούχοι) έκανε το 5-2 αλλά ο Μουρίκης στον δεύτερο σερί πετυχημένο παραπάνω για την ομάδα του Πειραιά, έκανε το 5-3.

Ο Φουντούλης με ένα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια μείωσε στο γκολ (5-4), με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις στον παίκτη λιγότερο (ο Τσουκ έκανε το 6-4) ενώ έπρεπε να εκμεταλλευθεί τις δικές του ποινές. Ο Γενηδουνιάς το έκανε και μείωσε ξανά στο γκολ (6-5), με τους Σέρβους να έχουν τον πρώτο δικό τους χαμένο παραπάνω (διπλό μάλιστα), ωστόσο οι διαιτητές φόρτωναν συνεχώς με ποινές τον Ολυμπιακό που έβγαλε άμυνες στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ο Μπίγιατς ανέβηκε αλλά δεν ερχόταν το γκολ της ισοφάρισης γιατί υπήρχε βιασύνη στην επίθεση. Έτσι ο Λούκιτς λίγο πριν από το τέλος έκανε και το 7-5 (ημίχρονο). 4/6 στον παραπάνω η Ραντνίτσκι, 3/6 ο Ολυμπιακός στον παραπάνω.

Το ξεκίνημα στο τρίτο ήταν ονειρεμένο για τον Ολυμπιακό, με τον Φιλίποβιτς να μειώνει σε 7-6 με πέναλτι (το κέρδισε ο Μουρίκης) ενώ ο Σέρβος άσος ήταν αυτός που ισοφάρισε (για πρώτη φορά μετά το 1-1) 6.14 για το τέλος της περιόδου με γκολ στον παραπάνω! Μάλιστα στα μέσα της περιόδου, χάθηκε και η ευκαιρία για να περάσει η ομάδα του Πειραιά μπροστά με επίθεση στον παραπάνω. Χάθηκαν επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, με τον Ραντούλοβιτς 2.14 για το τέλος της περιόδου να γράφει το 8-7, σε ένα οκτάλεπτο πολύ σκληρό.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία κρίσιμη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να χάνει τον πρώτο παραπάνω (4/9) και την πρωταθλήτρια Σερβίας να σκοράρει (9-7) από φουνταριστό με τον πολύπειρο Κροάτη άσο Βρλιτς (ήταν MVP στην πρόσφατη νίκη της Κροατίας επί της Ελλάδας στο World League). Στη συνέχεια, ο Μουρίκης πήρε πέναλτι αλλά ο Ντομποζάνοφ απέκρουσε το σουτ του Φιλίποβιτς. Το ευχάριστο ήταν πως στη συνέχεια χάθηκε ο παίκτης παραπάνω των Σέρβων (4/8) και αμέσως ο Γιάννης Φουντούλης μείωσε στο γκολ (4.00 λεπτά για το τέλος). Ο Μαυροβούνιος Ουκρόπινα που δεν είχε σκοράρει, βρήκε γκολ 3.32 για το τέλος, στον παίκτη παραπάνω (10-8), με τον Ολυμπιακό να...πετάει στα σκουπίδια τις ποινές που πήρε αφού δεν μπορούσε να επιστρέψει.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 1-2, 2-1.

Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς: Ντομποζάνοφ, Ραντούλοβιτς 2, Στανόγιεβιτς, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 1, Κρουγκ, Ουκρόπινα 1, Πιέβαντσιτς, Τοχόλι, Μίλιτσιτς 1, Λούκιτς 2, Βρλιτς 2, Τοντορόφσκι.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Μπρέσια επικράτησε εκτός έδρας 15-14 της Γιαντράν Σπλιτ και παρέμεινε στην κορυφή.

Η Φερεντσβάρος δεν είχε πρόβλημα με την Ντιναμό Τιφλίδας (16-10).

Η Νόβι Μπέογκραντ στο ντεμπούτο του Γιόβοβιτς στον πάγκο, επικράτησε 11-9 της Μπαρτσελονέτα. Αποτέλεσμα που ευνοεί φυσικά αφού οι Ισπανοί παρέμειναν μακριά…

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες): Μπρέσια 20, Ολυμπιακός 16, Φερεντσβάρος 16, Νόβι Μπέογκραντ 14, Μπαρτσελονέτα 11, Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς 7, Γιαντράν Σπλιτ 6, Ντιναμό Τιφλίδας 0.