Ολυμπιακός - Ραντνίτσκι 11-7: Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή (highlights)

Ο Ολυμπιακός υπέταξε 11-7 στον Πειραιά την πρωταθλήτρια Σερβίας, Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου στο LEN Champions League, έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο από την Μπρέσια. Σπουδαίο ματς ο αρχηγός Κώστας Μουρίκης. 

Ολυμπιακός - Ραντνίτσκι 11-7: Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή (highlights)

Στην κορυφή του Α’ Ομίλου ανέβηκε ξανά ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε 11-7 και τη Ραντνίτσκι στον Πειραιά και ξεπέρασε στη βαθμολογία την Μπρέσια, έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο δεν ήταν καλός αμυντικά και επιθετικά μπήκε νευρικά. Η Ραντνίτσκι με τους έμπειρους Τσουκ, Βρλιτς το εκμεταλλεύτηκε, βρήκε λύσεις και πέτυχε τρία γκολ! Μάλιστα οι Σέρβοι είχαν το προβάδισμα 0-1, 1-2 αλλά ο Ολυμπιακός με τους Φιλίποβιτς, Φουντούλη, Γεννηδουνιά να σκοράρουν πέρασαν μπροστά με 3-2 και στο τέλος του οκταλέπτου, ο Μουρίκης με υπέροχο τέρμα έγραψε και το 4-3.

Η Ραντνίτσκι πίεσε, ήθελε να βγάλει κόντρες αλλά έκανε βιαστικές επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός έσφιξε αμυντικά, ο Μπίγιατς ανέβασε στροφές και από εκεί και πέρα ήθελε καθαρό μυαλό στην επίθεση και ειδικά στον παίκτη παραπάνω. Ο Μουρίκης κέρδισε την αποβολή και τελείωσε ο ίδιος τη φάση με γκολ στον παραπάνω (5-3) μετά την έξοχη ασίστ του Φουντούλη. Το 6-3 ήρθε και πάλι στον παραπάνω, αυτή τη φορά από τον έτερο φουνταριστό της ομάδας, τον Κολόμβο (ασίστ Γεννηδουνιά), με τον νταμπλούχο Ελλάδας να ξεκινά με 0/2 στον παραπάνω αλλά στη συνέχεια είχε 3/3! Το σημαντικό ήταν βέβαια πως ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα σε αυτό το οκτάλεπτο, δεχόμενος μόλις ένα τέρμα από τον Τσουκ στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο συνέχισε να παίζει καλή άμυνα και έψαχνε το γκολ που θα πάει τη διαφορά ξανά στα τρία τέρματα. Στον πρώτο παραπάνω της περιόδου, η επίθεση ήταν κακή αλλά τη δεύτερη φορά ο Φουντούλης έγραψε το 7-4 (5.09 για το τέλος της τρίτης περιόδου), ωστόσο η ομάδα του Πειραιά είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Έτσι ο Γιάνκοβιτς στον παραπάνω μείωσε εκ νέου στα δύο γκολ (7-5, 2.12 για το τέλος της περιόδου), με τον Ολυμπιακό σε αυτό το οκτάλεπτο να έχει 1/4 στον παίκτη παραπάνω και φυσικά εκεί έχασε την ευκαιρία να...καθαρίσει τον αγώνα.

Τελικά αυτό έγινε μέσα σε ένα λεπτό περίπου στην τελευταία περίοδο. Ξεκίνησε με τον Μουρίκη να σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα από τη θέση του φουνταριστού, μετά την έξοχη πάσα του Φιλίποβιτς και στη συνέχεια οι Σέρβοι έχασαν επίθεση στον παραπάνω με τον Ουκρόπινα, ο Ολυμπιακός έφυγε στην κόντρα. Ο Φιλίποβιτς έδωσε στον Γεννηδουνιά και ο τελευταίος έγραψε το 9-5.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τον Ολυμπιακό να παίζει άμυνα και τον Μπίγιατς να είναι καθοριστικός. Τα πάντα είχαν κριθεί. Ο Φουντούλης έκανε το 10-5 στην κόντρα, με τους Σέρβους να μειώνουν (10-6) με τον πολύπειρο άσο Τσουκ (ο καλύτερος παίκτης της Ραντνίτσκι ο διεθνής Σέρβος άσος) αλλά ακολούθησε η...φωτοβολίδα του Φιλίποβιτς (11-6, 3.32 για το τέλος του αγώνα). Ο Λούκιτς στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 1-1, 4-2.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς.

Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς: Μιλουτίνοβιτς, Μπράνκοβιτς, Στανόγιεβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 3, Ραντούλοβιτς, Ουκρόπινα, Πιέβαντσιτς, Τοχόλι, Μίλιτσιτς 1, Λούκιτς 1, Βρλιτς, Τοντορόφσκι.

*Ο Ολυμπιακός έχει πλέον 16 βαθμούς, η Μπρέσια 14 με ένα ματς λιγότερο και η Φερεντσβάρος 13 αφού κέρδισε εύκολα την Ντιναμό Τιφλίδας (14-7).