Μάουντ Μέγκενς: Η εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς αφήνει το πόλο για τις σπουδές της στις ΗΠΑ

Η Μάουντ Μέγκενς, μία από τις καλύτερες πολίστριες της Ολλανδίας, η εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς θα παραμείνει στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της.

Μάουντ Μέγκενς: Η εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς αφήνει το πόλο για τις σπουδές της στις ΗΠΑ

Η Μέγκενς αν και μόλις 25 ετών, εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς, ενημέρωσε πως αυτήν τη στιγμή την ενδιαφέρουν οι σπουδές της στις ΗΠΑ.

Μέλος της Εθνικής Ολλανδίας εδώ και οκτώ χρόνια, ήταν μέσα στις τελευταίες επιτυχίες. Κέρδισε το 2014 το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το ασημένιο στο Παγκόσμιο έναν χρόνο μετά στο Καζάν, το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου το 2016 και φυσικά το χρυσό το 2018 στη Βαρκελώνη, στο Ευρωπαϊκό όπου η Ολλανδία είχε κερδίσει στον τελικό την εθνική μας ομάδα. Έκανε μεγάλο ματς στο κρίσιμο παιχνίδι του προολυμπιακού κόντρα στην Ελλάδα, ενώ μετά το Τόκιο πήγε στις ΗΠΑ και δεν έχει επιστρέψει.

Πέτυχε τρία γκολ, «χτύπησε» στην κόντρα την Ελληνική άμυνα και πήρε από το χέρι την Ολλανδία και την έστειλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην εθνική μας ομάδα πριν από περίπου έναν χρόνο στην Ιταλία.

Η 24χρονη είχε «πληγώσει» την Εθνική ομάδα στον τελικό του 2018 στη Βαρκελώνη, σημειώνοντας δύο γκολ στη νίκη της ομάδας της με 6-4.

Η Μέγκενς είναι εγγονή του Ολλανδού προπονητή Τάις Λίμπρεχτς, που είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς εργάστηκε στον Ολυμπιακό (δύο φορές), αλλά και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης, Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

Η κόρη του Λίμπρεχτς και μητέρα της Μάουντ Μέγκενς, Πατρίτσια, υπήρξε μία από τις κορυφαίες πολίστριες στην Ολλανδία. Πανηγύρισε τρία σερί Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1985, 1987, 1989) και στη συνέχεια ένα ασημένιο (1991). Την ίδια χρονιά (1991) κατέκτησε και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ, ενώ πέντε χρόνια πριν με την Ολλανδία ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο. Η Πατρίτσια Λίμπρεχτς έχει και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1999.