Αυτά τα παιχνίδια δεν παίζονται, κερδίζονται!

Ραντεβού με την ιστορία έχει (και) σήμερα (18/12, 18.30) η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία αντιμετωπίζει στον τελικό του Super Cup την πανίσχυρη Κίνεφ Κίρισι.

Αυτά τα παιχνίδια δεν παίζονται, κερδίζονται!

Οι φίλοι της ελληνικής ομάδας θα έχουν την τύχη να δουν την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια τους, καθώς το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο. Και αυτά τα παιχνίδια τα ζεις σαν να είναι το τελευταίο, με πάθος, ένταση, φλόγα. Όση ανάγκη έχει ο ίδιος ο κόσμος να τον κάνει περήφανο ο Ολυμπιακός σε κάθε άθλημα, σε κάθε διοργάνωση, άλλη τόση -και μεγαλύτερη- έχουν οι αθλήτριες, που είναι πανέτοιμες να δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, που θα λαμπρύνει ακόμα περισσότερο την πιο πλούσια τροπαιοθήκη στην Ελλάδα και μία από τις πιο ζηλευτές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το «θαύμα» έγινε με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη. Τώρα είναι χρέος. Χρέος του κόσμου να γεμίσει το κολυμβητήριο και να σπρώξει τα κορίτσια του Θρύλου σε έναν ακόμα θρίαμβο. Να ταξιδέψει πάλι το όνομα του Ολυμπιακού σε όλη την Ευρώπη. Όπως είχε γίνει το 2014 με την κατάκτηση του ΛΕΝ Τρόφι. Όπως έγινε το 2015 με το Σούπερ Καπ, το 2015 με την πρώτη Ευρωλίγκα και την περσινή σεζόν με τη δεύτερη.

Τίποτα δεν χαρίστηκε στον Ολυμπιακό, στον Παυλίδη και στα κορίτσια του. Κάθε κούπα και μια ιστορία, κάθε τελικός και ένα έπος. Πολύ περισσότερο η Ευρωλίγκα του ’21, σε μια χρονιά όπου ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα ήταν τσακισμένος από τον κορονοϊό. Όπου προπονητές και αθλήτριες δεν ήξεραν τι τους ξημερώνει.

Κι όμως ο τεράστιος αυτός προπονητής, ο Χάρης Παυλίδης, κατάφερε να απορροφήσει όλες τις αναποδιές και να τις μετατρέψει σε δύναμη. Μια δύναμη που κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει. Με αμιγώς ελληνική σύνθεση. Χωρίς ξένη αθλήτρια. Χωρίς τη δυνατότητα προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε κατά τη διάρκεια της τρελής περσινής σεζόν, η οποία διακόπηκε για τέσσερις μήνες αρχικά και δύο φορές το εγχώριο πρωτάθλημα. Ανταγωνίστηκε ομάδες που είχαν ρυθμό από τα πρωταθλήματά τους τα οποία διεξάγονταν κανονικά και τις άφησε στον πάτο της πισίνας.

Κι όταν ξημέρωσε στη Βουδαπέστη, ήταν όλα όμορφα. Όμορφα και «ερυθρόλευκα». Αυτή η μεγάλη και βαριά κληρονομιά έχει περάσει στα χέρια των σημερινών κοριτσιών, που καλούνται απόψε να δοξάσουν τον Ολυμπιακό και τους εαυτούς τους. Να αποδείξουν ότι συνεχίζεται η «αυτοκρατορία» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και να κάνουν περήφανους τα εκατομμύρια φιλάθλων της «ερυθρόλευκης» ιδέας. Να γίνουν ένα με τον κόσμο και με «καρδιά μες στα στήθια να γράψουν θριάμβους σαν παραμύθια».

Ο Χάρης και τα κορίτσια του ξέρουν, βλέπουν, ακούν… Δεν διαπραγματεύονται. Ο κόσμος αδημονεί να τους δει να στέφονται υπερκυπελλούχοι Ευρώπης. Όλο αυτό το κλίμα έχει περάσει στην ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι δική τους δουλειά. Και όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να την κάνουν άψογα. Για αυτό άλλωστε προκαλούν δέος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο τολμήσει να βρεθεί μπροστά τους. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να κάνουν πράξη αυτό που έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

Να δείξουν ότι τα παιχνίδια αυτά δεν παίζονται. Κερδίζονται!