Ολυμπιακός - Γιαντράν Σπλιτ: Αμφίβολοι Ντόμπουντ και Καρκόφ - Τι λένε οι Κροάτες

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιαντράν Σπλιτ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» την Τρίτη (14/12, 19.15) και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή του Α’ Ομίλου στο LEN Champions League.

Ολυμπιακός - Γιαντράν Σπλιτ: Αμφίβολοι Ντόμπουντ και Καρκόφ - Τι λένε οι Κροάτες

Προβλήματα έχει και η Γιαντράν που προέρχεται από μια σειρά αγώνων στο Κύπελλο Κροατίας όπου είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Πήρε την πρωτιά στον όμιλό της και πέρασε στο φάιναλ φορ που διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εκεί όπου αποφεύγει στον ημιτελικό της διοργάνωσης τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Ο Κροάτης τεχνικός Μίλε Σμόντλακα, μεγάλη δόξα του παρελθόντος, δεν είχε στη διάθεσή του τους έμπειρους Νίκσα Ντόμπουτ (φουνταριστός), Κονσταντίν Καρκόφ (περιφερειακός).

«Είχαμε ένα πολύ δύσκολο τουρνουά προκριματικών για το φάιναλ 4 του Κυπέλλου Κροατίας. Κερδίσαμε και τα τέσσερα παιχνίδια, αλλά το να παίζουμε τέσσερα ματς σε τρεις μέρες είναι πάντα δύσκολο. Μετά έπρεπε να πάρουμε το αεροπλάνο στις 5.30 το πρωί της Δευτέρας.

Για να είμαι ειλικρινής, το φάιναλ 4 του Κυπέλλου Κροατίας είναι η προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή. Ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι παίκτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, όπως ο Νίκσα Ντόμπουτ και ο Κονσταντίν Καρκόφ. Όμως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε την έκπληξη απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι από τα φαβορί για να κερδίσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Μια ομάδα γεμάτη με σπουδαίους παίκτες. Κέρδισαν τη Νόβι Μπέογκραντ στο Βελιγράδι και αυτό δείχνει πόσο δυνατοί είναι».

Ο Κροάτης περιφερειακός Άντζελο Σέτκα έχει υπάρξει συμπαίκτης με Μπούσλιε, Μπίγιατς στην εθνική ομάδα της Κροατίας. Ο 36χρονος περιφερειακός έχει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και μια πρόκληση για εμάς. Δεν πρόκειται να πουλήσουμε το τομάρι μας χωρίς μάχη, αλλά η αλήθεια είναι πως η προσοχή μας είναι στη διοργάνωση του Κυπέλλου Κροατίας. Στο φάιναλ φορ. Είναι η ευκαιρία μας να κατακτήσουμε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Παίζουμε με τη Σόλαρις στα ημιτελικά και μετά ελπίζουμε για πρώτη φορά σε αυτήν τη σεζόν με τη Γιουγκ. Ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα, με Μπούσλιε, Μπίγιατς, Φιλίποβιτς δίπλα στους καλύτερους Έλληνες παίκτες... Έχουμε όμως και εμείς τις δυνάμεις μας και θα τις βάλουμε στον αγώνα με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Η Γιαντράν έχει χάσει από Μπαρτσελονέτα (εκτός με 11-6) και Νόβι Μπέογκραντ (εντός με 17-12), ενώ κέρδισε στο Σπλιτ την Ντιναμό Τιφλίδας (15-13) και τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (9-8).

Κρίσιμη στροφή

Η σημερινή 5η αγωνιστική είναι κρίσιμη στροφή για τον Α’ όμιλο. Όχι πως θα κριθούν πολλά αλλά με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει ένα τέτοιο ξεκίνημα εάν σήμερα τα αποτελέσματα είναι ευνοϊκά δεν αποκλείεται η ομάδα του Βλάχου να είναι μόνη πρώτη. Εξηγούμεθα: η Μπρέσια που είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στην κορυφή θα έχει δύσκολη αποστολή στο Βελιγράδι κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ, ενώ στη Βαρκελώνη θα συγκρουστούν Μπαρτσελονέτα και Φερεντσβάρος. Δύο ντέρμπι λοιπόν σήμερα σε Σερβία και Ισπανία.

Δεν αποκλείεται λοιπόν πριν από τα Χριστούγεννα ο Ολυμπιακός να πάει να παίξει στην Ιταλία με την Μπρέσια για την 6η αγωνιστική (21/12) και να είναι μόνος πρώτος στον Α’ όμιλο. Αυτό θα συμβεί εάν σήμερα ο Ολυμπιακός κερδίσει στον Πειραιά τη Γιαντράν Σπλιτ και οι Ιταλοί δεν νικήσουν μέσα στο Βελιγράδι. Φυσικά έχει σημασία και το ντέρμπι στην Ισπανία ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση. Ο όμιλος των Πειραιωτών είναι... θάνατος έχουμε πει κατ’ επανάληψη και θυμίζουμε πως στο φάιναλ 8 στο Βελιγράδι περνάνε τρεις ομάδες, αφού η Νόβι Μπέογκραντ ως διοργανώτρια της τελικής φάσης θα είναι σίγουρα στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

ΣΗΜΕΡΑ (14/12): Μπαρτσελονέτα – Φερεντσβάρος (20.00), Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς – Ντιναμό Τιφλίδας (21.30), Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ (19.15), Νόβι Μπέογκραντ – Μπρέσια (20.45)

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Ολυμπιακός 10, Μπρέσια 10, Μπαρτσελονέτα 6, Νόβι Μπέογκραντ 6, Φερεντσβάρος 6, Γιάντραν Σπλιτ 6, Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς 1, Ντιναμό Τιφλίδας 0.