Ολυμπιακός: Από τον Πάβιτς στον Μπίγιατς!

Ο Κροάτης τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελονέτα, μιμήθηκε τον συμπατριώτη του, Γιόζιπ Πάβιτς ο οποίος στον ημιτελικό του final 8 στη Γένοβα το 2018 και τότε κόντρα στους Καταλανούς είχε δεχθεί μόλις τέσσερα τέρματα με 73.3% στις αποκρούσεις!

Ολυμπιακός: Από τον Πάβιτς στον Μπίγιατς!

Πολλοί ήταν εκείνοι που το περασμένο καλοκαίρι και βλέποντας τον απίθανο Μανώλη Ζερδεβά να κάνει το τουρνουά της ζωής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με το σκουφάκι της εθνικής ομάδας της Ελλάδας είχαν ζητήσει... εξηγήσεις γιατί ο Ολυμπιακός έκανε κίνηση και απέκτησε τον Μάρκο Μπίγιατς!

Ο «καπετάνιος» του νταμπλούχου Ελλάδας Θοδωρής Βλάχος φυσικά και δεν είναι... τρελός για να «ψήσει» τον Μιχάλη Κουντούρη έτσι ώστε να γίνει κίνηση για την απόκτηση του κορυφαίου κίπερ αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Απαντήσεις δεν χρειάζεται να δώσουν ούτε ο Βλάχος ούτε ο Μπίγιατς ούτε η διοίκηση του Ολυμπιακού αλλά ούτε και ο Ζερδεβάς, ο οποίος παραμένει στους κορυφαίους του κόσμου και φυσικά είναι έτοιμος όταν του ζητηθεί να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά να πετύχει τους στόχους της.

Η σεζόν είναι μεγάλη και όλοι οι καλοί... χωράνε. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην περιφέρεια όπου μπορούν εύκολα να παίξουν και να συνδυαστούν με επιτυχία οι εξαιρετικοί περιφερειακοί Φουντούλης, Φιλίποβιτς, Γενηδουνιάς.

Για να μείνουμε όμως στον Μπίγιατς (ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό και να ζήσει ατμόσφαιρα όπως της Τρίτης με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα), η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Champions League είναι εκ των κορυφαίων της ομάδας, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως παίρνει μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες του και τον τρόπο που αμύνονται.

Οι «ερυθρόλευκοι» κλείνουν χώρους, πιέζουν, μπλοκάρουν σουτ και δυσκολεύουν αφάνταστα τις αντίπαλες ομάδες, ενώ όταν τα σουτ περνούν από τα μπλοκ, εκεί βρίσκεται ο διεθνής Κροάτης τερματοφύλακας. 71,4% στις αποκρούσεις απέναντι στην Μπαρτσελονέτα των Περόνε, Γρανάδος, Φάμερα και των άλλων εξαιρετικών περιφερειακών είναι φοβερό ποσοστό.

Το εντυπωσιακό είναι πως στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει την Μπαρτσελονέτα και πάλι στα τέσσερα γκολ. Ήταν στον ημιτελικό του final 8 της Γένοβας το 2018, με έναν άλλον Κροάτη τότε στο τέρμα, τον σπουδαίο Γιόζιπ Πάβιτς να έχει 73.3% στις αποκρούσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 6-4, έπαιξαν στον τελικό με την Προ Ρέκο και φυσικά σήκωσαν το ευρωπαϊκό μέσα στην Ιταλία. Ο Πάβιτς σε εκείνο το παιχνίδι είχε 11/15 αποκρούσεις, ενώ ο Μπίγιατς την Τρίτη (30/11), 10/14!

Μάλιστα, ο τελευταίος έχει και καλύτερη επίδοση στο Champions League με αντίπαλο πάλι την Μπαρτσελονέτα! Τη σεζόν 2018-19 ο Μπίγιατς έπαιζε στην Προ Ρέκο και τον Μάρτιο του 2019 οι Ιταλοί είχαν κερδίσει 8-3 την Μπαρτσελονέτα με τον Μπίγιατς στο τέρμα. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχει στατιστικά στις αποκρούσεις από εκείνον τον αγώνα, αλλά πιθανότατα να ξεπερνά τα παραπάνω ποσοστά που αναφερθήκαμε.

Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η θέση του τερματοφύλακα στο πόλο και έτσι όπως έχουν αλλάξει οι κανονισμοί τα τελευταία χρόνια είναι το Α και το Ω και μία από τις σπουδαιότερες κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι ήταν και η μεταγραφή του Μπίγιατς, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τον Ζερδεβά.

Άλλωστε και ο Έλληνας κίπερ απέδειξε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει το καλοκαίρι στο Τόκιο...