Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 8-4: Φέτος είναι αλλιώς

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα, φοβερό τον Μπίγιατς στο τέρμα και τον Μουρίκη...οδοστρωτήρα στα δύο μέτρα, κέρδισε 8-4 και την Μπαρτσελονέτα. Στην κορυφή του Α’ Ομίλου του Len Champions League μαζί με την Μπρέσια.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 8-4: Φέτος είναι αλλιώς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά στην άμυνά του. Έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Έλβις Φάτοβιτς να κολυμπήσει και να βγάλει κόντρες, που είναι και το μεγάλο όπλο της Ισπανικής ομάδας.

Είχε ζητήματα η ομάδα του Βλάχου στον παίκτη παραπάνω (ήταν νευρική η ομάδα χωρίς λόγο), κι αν εκεί ήταν πιο προσεκτικός θα είχε το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο αλλά και η Μπαρτσελονέτα είναι μια εξαιρετική ομάδα.

Το ευτύχημα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήταν πως ο αρχηγός Μουρίκης στα δύο μέτρα ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Γούβης, ο οποίος έχει γίνει φουνταριστός λόγω της απουσίας του Κολόμβου.

Οι δύο τους έδωσαν το προβάδισμα με 2-0 στον Ολυμπιακό, που έλεγχε το ρυθμό και την αναμέτρηση μέσα από την εξαιρετική του άμυνα, ενώ ο Φουντούλης με πέναλτι που κέρδισε ο Κολόμβος έγραψε και το 3-1.

Η Μπαρτσελονέτα στον παίκτη παραπάνω βρήκε γκολ στις τρεις πρώτες περιόδους και έμεινε μέσα στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό όμως με τη σειρά του να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια και τον παραπάνω με Φιλίποβιτς, Φουντούλη, Γενηδουνιά (6-3).

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει μια καλή διαφορά τριών τερμάτων. Να βγάζει άμυνες στο πρώτο δίλεπτο και τον Χρυσοσπάθη να γράφει το 7-3, έξι λεπτά για το τέλος του αγώνα. Ο Γρανάδος με πέναλτι 2.49 για το τέλος της αναμέτρησης μείωσε σε 7-4, με τον Φίλιπ Φιλίποβιτς να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το 8-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-2, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 1, Χρυσοσπάθης, Μαθιόπουλος, Ζερδεβάς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Φάτοβιτς): Πινέντο, Φαμέρα, Γκρανάδος 1,Παβιγιάρ 2, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Πονφεράντα, Φερνάντεζ, Ασένσιο, Περόνε, Μπιελ, Μπούστος 1, Αγκίρε.