LEN Champions League: Μπρέσια, Γιαντράν Σπλιτ συμπλήρωσαν τον όμιλο του Ολυμπιακού

Συμπληρώθηκε ο όμιλος του Ολυμπιακού στο LEN Champions League. Προκρίθηκαν Μπρέσια και Γιαντράν Σπλιτ.

LEN Champions League: Μπρέσια, Γιαντράν Σπλιτ συμπλήρωσαν τον όμιλο του Ολυμπιακού

Μπρέσια και Γιαντράν Σπλιτ...έκλεισαν τον όμιλο (Α’) του Ολυμπιακού στο Champions League. Οι Ιταλοί είχαν κερδίσει 17-13 στη Βαρκελώνη στον πρώτο αγώνα και έκαναν το ίδιο στην έδρα τους το βράδυ της Τετάρτης (20/10) με ευκολία (16-13).

Με δυο νίκες (14-7, 7-3) κόντρα στη Μλάντοστ πέρασε και η Γιαντράν Σπλιτ, που ήταν καλύτερη και στα δύο παιχνίδια. Έτσι έκλεισε ο όμιλος του Ολυμπιακού που είναι πάρα πολύ δυνατός. Είναι ένα final 8 πριν από το final 8…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ), Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), Μπρέσια (Ιταλία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (Σερβία).

Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στις 26/10 με την Ντιναμό Τιφλίδας στον Πειραιά (18.30).

Όρβοσι (απέκλεισε με συνολικό σκορ 25-18 τη Ζόλνοκ) και Ερυθρός Αστέρας (απέκλεισε στα σημεία με συνολικό σκορ 20-19 τη Σαβόνα) συμπλήρωσαν τον Β’ όμιλο, όπου περιμένουν Προ Ρέκο (Ιταλία), Ανόβερο (Γερμανία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία).

Η Όρβοσι είχε κερδίσει πολύ εύκολα στον πρώτο αγώνα με 15-6 και το βράδυ της Τετάρτης (20/10), ηττήθηκε 12-10 αλλά δεν έχει καμία σημασία γιατί πήρε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε κερδίσει 9-8 στον πρώτο αγώνα μέσα στην Ιταλία και απόψε (20/10), ήταν μπροστά 6-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου αλλά λίγο έλειψε να αποκλειστεί. Οι Ιταλοί όχι μόνο γύρισαν αλλά στο τέλος της τρίτης περιόδου πέρασαν και μπροστά με τον Μπρούνι (8-7).

Ο Φοντέλι 6.42 για το φινάλε έγραψε το 9-8 για τη Σαβόνα και τα πέναλτι δεν ήταν...μακριά. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου με ένα σερί 3-0 (!), πέρασαν μπροστά με 11-9 και καθάρισαν την πρόκριση. Η Σαβόνα στο τέλος ισοφάρισε (11-11) αλλά δεν πρόλαβε να σκοράρει κι άλλο τέρμα για να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.