Λόβρε Μίλος: Ο 27χρονος διεθνής Κροάτης σταμάτησε το πόλο!

Ο 27χρονος διεθνής Κροάτης πολίστας, Λόβρε Μίλος ανακοίνωσε πως κρεμάει το σκουφάκι του!

Λόβρε Μίλος: Ο 27χρονος διεθνής Κροάτης σταμάτησε το πόλο!

Τάραξε τα νερά ο Λόβρε Μίλος. Ο 27χρονος διεθνής Κροάτης πολίστας ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/9) πως κρεμάει το σκουφάκι του. Ο Μίλος έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με το σκουφάκι της Κροατίας και κανένας δεν περίμενε πως σε αυτή την ηλικία θα σταματούσε το πόλο, τη στιγμή μάλιστα που ήταν βασικό στέλεχος της Μλάντοστ αλλά και της Εθνικής ομάδας της Κροατίας.

«Είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων και δεν πήρα την απόφαση από τη μια μέρα στην άλλη. Έχω κάποιες άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή. Το κεφάλι μου δεν είναι 100% στην υδατοσφαίριση εδώ και λίγο καιρό. Υπήρχαν προσφορές αυτό το καλοκαίρι, με τη Μλάντοστ δεν πήγε καλά και αποφάσισα τελικά να σταματήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λόβρε Μίλος.

Ο 27χρονος άσος έκλεισε απότομα το κεφάλαιο πόλο και στην Κροατία είναι θέμα συζήτησης η απόφασή του.

Ο Λόβρε Μίλος μέλος της εθνικής ομάδας της Κροατίας τα τελευταία χρόνια, πανηγύρισε τέσσερα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2018, τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Κορέα, δεύτερος στο Europa Cup στο Ζάγκρεμπ και δεύτερος στο World League στο Βελιγράδι το 2019, στον αξέχαστο τελικό με αντίπαλο τη Σερβία.

Με τη Μλάντοστ κέρδισε δύο πρωταθλήματα της Αδριατικής Λίγκας (2019, 2020), το Κύπελλο Κροατίας το 2020 και το 2021 και τον τίτλο του πρωταθλητή Κροατίας το 2021.

Έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του, με το σκουφάκι της Κροατίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, με αντίπαλο τις ΗΠΑ για την πέμπτη θέση. Η Κροατία κέρδισε 14-11 και ο Μίλος σκόραρε ένα τέρμα.

Ο Μίλος από το 2013 έως το 2017 ήταν στις ΗΠΑ όπου και σπούδασε.