LEN Champions League: Δεληγιάννης: «Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία με την πρόκριση στη β’ προκριματική φάση του LEN Champions League και προετοιμάζεται για τη συνέχεια στην Ευρώπη αλλά και την έναρξη του πρωταθλήματος, το Σάββατο (2/10). 

LEN Champions League: Δεληγιάννης: «Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Ο Απόλλων Σμύρνης μπαίνει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των ανδρών με την εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου (2/10, 16:00, Γουδή) κόντρα στον ΑΝΟ Γλυφάδας, όσο και για τις αναμετρήσεις της 2ης φάσης του Champions League, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 8-10 Οκτώβρη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Αντίπαλοι του Απόλλωνα, όπως τους ανέδειξε η κληρωτίδα, η οικοδέσποινα Μλάντοστ, ο Ερυθρός Αστέρας από τη Σερβία και η Μονπελιέ από τη Γαλλία. Την πρόκριση στην 3η φάση της διοργάνωσης θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και αυτός είναι ο στόχος, όπως ξεκαθαρίζει στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, ο προπονητής των «κυανόλευκων», Νίκος Δεληγιάννης.

«Είναι μια κλήρωση που δεν μπορείς να την πεις κακή, αλλά στην πρώτη παρουσία του Απόλλωνα στην 2η προκριματική φάση δεν μπορείς να την πεις και καλή. Δεν είναι ακόμη ο Απόλλων σε μέγεθος για να πούμε ότι είναι καλή, αλλά, όπως, είπα δεν είναι κακή. Μας κάνει να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε παρότι μας λείπει χρόνος από την προετοιμασία μας.

Απόλλων Σμύρνης - ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης 12-9: Ιστορική πρόκριση

Ξέρουμε ότι η προετοιμασία είναι ελλιπής, ελλιπέστατη θα έλεγα, γνωρίζουμε ότι η ομάδα είναι καινούργια σε ένα ποσοστό 80% και πως δεν είχαμε τον χρόνο να τη φτιάξουμε όπως θα θέλαμε για αυτά τα παιχνίδια που έρχονται. Όμως νομίζω ότι και τη θέληση έχουμε και κάποια στάνταρ αυτήν τη στιγμή, στην περίοδο που βρισκόμαστε, που μας επιτρέπουν να ελπίζουμε βασικά ότι μπορούμε να καταλάβουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, που είναι και το ζητούμενο.

Θα παλέψουμε γι’ αυτό, θέλουμε πολύ όλοι να είμαστε στην επόμενη φάση και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε για τον Απόλλωνα την ευρωπαϊκή του συνέχεια το επόμενο διάστημα».

Για τη μεγάλη πρόκριση του Απόλλωνα στον 2ο γύρο του Champions League από τους αγώνες του πολύ δυνατού και απαιτητικού ομίλου στην Ποντγκόριτσα είπε:

«Για εμάς ήταν στόχος από τη στιγμή που πέρυσι κατακτήσαμε την 3η θέση και γνωρίζαμε πως θα μπούμε στα προκριματικά. Οπότε για εμάς αποτελούσε στόχο η πρόκριση στην επόμενη φάση, παρότι ξέραμε ότι η ομάδα είναι αλλαγμένη κατά 80 % περίπου και ξέραμε ότι δεν θα είχαμε πάρα πολύ χρόνο. Όμως τα παιδιά πολύ σύντομα κατάλαβαν ότι είναι για εμάς στόχος η πρόκριση και δούλεψαν γι’ αυτόν τον σκοπό με όλη τους την ψυχή.

Δυστυχώς διακόψαμε το πρόγραμμα της προετοιμασίας και θα πρέπει να βρούμε ένα κενό για να το αναπληρώσουμε, όμως η πρόκληση της πρόκρισης ήταν τεράστια για το Σύλλογο. Θα έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αυτό έγινε.

Είμαι πολύ χαρούμενος που εμείς ως ομάδα βάζουμε τα ονόματα μας σε αυτήν την ιστορία. Είναι σημαντικό, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε και παραπάνω.

Σίγουρα η επόμενη φάση είναι δύσκολη και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και μετά τον επόμενο γύρο είτε αυτό είναι το Champions League είτε το Euro Cup».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του Απόλλωνα στην 1η φάση:

«Από τα παιδιά πάντα ζητάω περισσότερα και είμαι πολύ πειστικός σε αυτό το κομμάτι, όμως αν το δούμε ψυχρά ξέραμε ότι δεν ήταν φυσιολογικό να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση και λόγω του ότι είναι αλλαγμένη η ομάδα σε μεγάλο βαθμό και λόγω του ότι είχαμε ξεκινήσει μια βαριά προετοιμασία, την οποία διακόψαμε για να πάμε στους αγώνες.

Ξεκινάει και το πρωτάθλημα και θα πρέπει να βρούμε ένα κομμάτι ανάμεσα στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για να ολοκληρώσουμε το κομμάτι της προπαρασκευής στη φυσική κατάσταση στο νερό και στο γυμναστήριο για να αντέξουμε την αγωνιστική σεζόν που έρχεται και είναι μακρά».

Για το αν πίστευε στην πρόκριση πριν τους αγώνες του απαιτητικού ομίλου του Μαυροβουνίου:

«Ναι το πιστεύαμε και με τον συνεργάτη μου, τον Δημήτρη Μιτελούδη, είχαμε σημαδέψει τα ματς. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά να βρούμε βίντεο της Σίντεζ Καζάν, που ήταν και ο πρώτος αντίπαλος. Είχαμε αναλύσει αρκετά τη ρωσική ομάδα, είχαμε στοχεύσει σε κάποια ματς, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το ζητούμενο σε αυτήν τη φάση, και τα καταφέραμε.

Η δουλειά είναι ομαδική. Υπάρχει κόσμος που τρέχει 24 ώρες για την ομάδα, ο καθένας από τη μεριά του, και όλοι συνέβαλαν σε αυτήν την κατάκτηση. Να προκριθεί η ομάδα στην επόμενη φάση του Champions League».

Για το πώς ένιωσε όταν η Σίντεζ Καζάν προηγήθηκε 7-2, πριν την ολοκληρωτική ανατροπή και νίκη του Απόλλωνα με 18-15 στην πρεμιέρα:

«Υπήρχαν πράγματα που δεν πήγαιναν καλά. Αυτό συμβαίνει. Σίγουρα και τη δική μας ομάδα δεν την ξέρουμε ακόμα καλά. Δοκίμασα σε εκείνο το σημείο τις εναλλακτικές που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση, αλλάξαμε κάποια πράγματα και άλλαξε και η εικόνα. Καμιά φορά συμβαίνει αυτό, καμιά φορά όχι, αλλά συνήθως λειτουργεί. Όμως τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραμε τη σπουδαία νίκη».