Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Καμμένου: «Δεν χωράει εφησυχασμός....»

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας των Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας αναφέρθηκε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Καμμένου: «Δεν χωράει εφησυχασμός....»

Την ικανοποίησή της για την εξαιρετική πορεία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στο Σίμπενικ της Κροατίας εξέφρασε η Αλεξία Καμμένου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε την πορεία του στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (27/8) την νικήτρια του αγώνα 2Γ - 3Α (πιθανότατα Κροατία - Σερβία) στη μάχη για την πρόκριση στην 4άδα, ώστε να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο για το ελληνικό πόλο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Το γεγονός ότι κερδίσαμε την Ολλανδία και καταλάβαμε την πρώτη θέση του ομίλου είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την συνέχεια της διοργάνωσης. Αποφύγαμε στον κρίσιμο προημιτελικό της Παρασκευής την Ρωσία, που είναι μαζί με την Ουγγαρία και την Ισπανία οι καλύτερες ομάδες στο τουρνουά έως σήμερα. Ο αγώνας με την Ολλανδία έγινε πολύ νωρίς, μόλις στην δεύτερη ημέρα του τουρνουά, και το παιχνίδι αυτό ήταν εξαιρετικά καθοριστικό για το μέλλον μας και την πορεία μας στους αγώνες», είπε η ομοσπονδιακή προπονήτρια μιλώντας στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ.

Για τον προημιτελικό της Παρασκευής και τον αντίπαλο της «γαλανόλευκης», είπε:

«Η Κροατία - πιστεύω ότι θα προκριθεί - χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να υποτιμηθεί, πόσο μάλλον ένας προημιτελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ένας αγώνας που οδηγεί στα μετάλλια. Η Κροατία αγωνίζεται στην έδρα της, έχει τον κόσμο στο πλευρό της, διαθέτει ένα μεγάλο κίνητρο και πάθος για την πρόκριση. Η διάκριση αποτελεί μονόδρομο για τους Κροάτες, που αποτελούν παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα. Γι’ αυτό άλλωστε φιλοξενούν τους αγώνες. Είμαστε το φαβορί, το γνωρίζουν άπαντες, αλλά ο αγώνας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».