Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Στα προημιτελικά η Εθνική, «βύθισε» και την Τουρκία (32-1)

Η Εθνική ομάδα πόλο των Νεανίδων «βούλιαξε» την Τουρκία (32-1) και έκανε το «4 στα 4» στον 2ο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ, πλέον, περιμένει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Παρασκευής (27/8, 19.00 ώρα Ελλάδας).

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Στα προημιτελικά η Εθνική, «βύθισε» και την Τουρκία (32-1)

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Εθνική μας ομάδα πόλο των Νεανίδων την αναμέτρησή της με την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Σίμπενικ της Κροατίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «βύθισε» με το εμφατικό 32-1 την Τουρκία και με την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη αυτή στέλνει την «γαλανόλευκη» στα προημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει πλέον την Παρασκευή (27/8, 19.00 ώρα Ελλάδας) τον νικητή του αγώνα Α3-Γ2 (το πιθανότερο σενάριο είναι το Σερβία-Κροατία).

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου κυριάρχησαν από το ξεκίνημα του αγώνα τους με την Τουρκία και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αντίπαλό τους. Από την πρώτη κιόλας περίοδο προηγήθηκαν 12-0, πριν κλείσουν το ημίχρονο με το υπέρ τους 20-1, ενώ στα υπόλοιπα 8λεπτα πέτυχαν άλλα 12 γκολ για να φτάσουν τελικά στο εντυπωσιακό 32-1.

Πρώτη σκόρερ για την εθνική μας ήταν η Νεφέλη Χρυσούλα Χαλδαίου του Ολυμπιακού, η οποία σημείωσε επτά τέρματα.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-32

Τα οκτάλεπτα: 0-12 , 1-8 , 0-7 , 0-5

Τουρκία: Γίγκιτερ, Γκούρελι, Σίμσεκ, Ντάνισμεντ, Μογκουλτάι, Σαγκλάμ, Γιαραγιάν, Τσιλ, Καλεαγκάσι, Ναρίν, Τούνα, Πεχλιβάνογλου 1, Γκούνγκορ

Ελλάδα: Καραγιάννη, Ανδρεάδη 1, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 1, Τσιμάρα 2, Χαλδαίου 7, Κουρέτα 6, Κάσσαρη 1, Τριχά 2, Λασκαρίδου 6, Κυριακάκη 3, Μήτσου 2