Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Κλείδωσε την πρωτιά η Εθνική, 22-13 την Γαλλία

Η Εθνική ομάδα πόλο των Νεανίδων επιβλήθηκε 22-13 της Γαλλίας και με την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο. Φινάλε αύριο (25/8) στο γκρουπ με Τουρκία, πριν τον προημιτελικό της Παρασκευής (27/8).

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Κλείδωσε την πρωτιά η Εθνική, 22-13 την Γαλλία

Την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων «σφράγισε» η Εθνική μας ομάδα πόλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε 22-13 της Γαλλίας και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια της στο γκρουπ, που την στέλνει πλέον στον προημιτελικό της Παρασκευής (27/8).

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου πήραν προβάδισμα με 8-2, στα μισά της 2ης περιόδου, όμως η Γαλλία κατάφερε να μειώσει σε 10-9, στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων, ωστόσο, έδωσε μία άνετη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με το τελικό σκορ να λήγει 22-13.

Πρώτη σκόρερ για την «γαλανόλευκη» ήταν η Τριχά που πέτυχε πέντε γκολ, ενώ τέσσερα τέρματα σημείωσαν Σιούτη και Χαλδαίου.

Αύριο (25/8) η Εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο γκρουπ με το παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία (10 π.μ) και μεθαύριο θα μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του θεσμού, που θα προκύψει από το ματς μεταξύ του 2ου του Γ’ Ομίλου με τον 3ο του Α’ Ομίλου.

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ 22-13

Τα οκτάλεπτα: 3-1 , 6-6 , 7-2 , 6-4

Ελλάδα: Καραγιάννη, Σάντα 3, Καλογεροπούλου, Σιούτη 4, Τσιμάρα 1, Χαλδαίου 4, Τορνάρου 1, Κάσσαρη 1, Γκοτζιά, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Κυριακάκη 3, Μήτσου

Γαλλία: Μερτινό-Περέτ, Ντολίν 6, Ρίμπ Τζ., Αντρέ, Μεκί, Βερνού Λ. 2, Μπακλ, Ερτό 1, Βερνού Ε. 3, Καντάν 1, Ρασπό, Ρίμπ Σ., Ναμπί