Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων: Στα προημιτελικά η Εθνική, «βούλιαξε» τη Γαλλία (19-6)

Η Εθνική ομάδα Παίδων κέρδισε 19-6 τη Γαλλία και με το «τρία στα τρία» στον τρίτο όμιλο «σφράγισε» την συμμετοχή της στα προημιτελικά του θεσμού. Με Ιταλία ή Πολωνία η «γαλανόλευκη» στην επόμενη φάση.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων: Στα προημιτελικά η Εθνική, «βούλιαξε» τη Γαλλία (19-6)

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων, που διεξάγεται στην πόλη Λουλέ της Πορτογαλίας, «σφράγισε» η Εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με το ευρύ 19-6 της Γαλλίας και έκανε το «τρία στα τρία» στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, φτάνοντας τους εννέα πόντους στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η «γαλανόλευκη», με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις επιτυχίες της κόντρα σε Τουρκία (15-7) και Σερβία (10-7) στα προηγούμενα ματς του γκρουπ, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με τους Γάλλους και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο η ομάδα του Φώντα Λεμπέση προηγήθηκε με 5-1 και έκλεισε τελικά το ημίχρονο με σκορ 7-4. Στο τρίτο οκτάλεπτο με το υπέρ της 7-1 εκτόξευσε τον σκορ στο 14-5 για να ολοκληρώσει τελικά το ματς στην τελευταία περίοδο με 19-6.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο ματς ήταν ο Σπύρος Λυκούδης που βρήκε πέντε φορές τον σρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ τέσσερα τέρματα σημείωσε ο Ζαχόπουλος.

Όσον αφορά την συνέχεια, η Ελλάδα περιμένει πλέον τον επόμενό της αντίπαλο στην διοργάνωση, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η Ιταλία, η οποία θα αναμετρηθεί με την Πολωνία.

ΕΛΛΑΔΑ- ΓΑΛΛΙΑ 19-6

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-3, 7-1, 5-1

ΕΛΛΑΔΑ (προπονητής Φώντας Λεμπέσης): Κρατημένος, Λυκούδης 5, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης, Ζερβουδάκης 3, Μαστρογιαννάκος 1, Ζαχόπουλος 4, Σιαμάς, Αποστολάκος, Μπαγιούμι 2, Μαυριόπουλος.

ΓΑΛΛΙΑ: Γκονσάλβες 2, Πουγιέν 2, Μονθορίν 2.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου είναι:

ΕΛΛΑΔΑ 9, Σερβία 6, Τουρκία 3, Γαλλία 0.