Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 13-12: Φινάλε με νίκη και 7η θέση  

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 13-12 της Μαρσέιγ και κατέκτησε την 7η θέση στο Final 8 του LEN Champions League που ολοκληρώνεται το Σάββατο (5/6) το βράδυ (21.30) στο Βελιγράδι με τον τελικό ανάμεσα στη Φερεντσβάρος και την Προ Ρέκο

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 13-12: Φινάλε με νίκη και 7η θέση   

Ο Ολυμπιακός σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, μπήκε καλύτερα και είχε το προβάδισμα. Γενηδουνιάς και Αργυρόπουλος Κανακάκης πέτυχαν ωραία γκολ από την περιφέρεια ενώ ο Κάκαρης ήταν αυτός που από τη θέση του φουνταριστού πέτυχε το 5-2, με τους Γάλλους να ισοφαρίζουν με τον Τσούτσκοβιτς (1-1) και να μειώνουν με τον Καμαράσα (3-2), έμειναν πίσω στη συνέχεια με το 2-0 του Ολυμπιακού.

Ο Βαν Πεπερστραέτε ήταν αυτός που μείωσε σε 5-3 στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και ήταν βιαστικός. Έτσι η Μαρσέιγ με τον Κρουσιγιάτ έφτασε σε απόσταση βολής (5-4) αλλά ο Χρυσοσπάθης έγραψε το 6-4 (2.16 για το τέλος του ημιχρόνου) σε μια φάση όπου τραυματίστηκε στο μάτι ο Στέλιος Αργυρόπουλος Κανακάκης, ο οποίος έβγαλε και την ασίστ αλλά δέχθηκε ένα χτύπημα τη στιγμή της πάσας. Ο Μάριον Βερνό και πάλι στον παραπάνω για την Μαρσέιγ (3/4) πέτυχε το 6-5, ωστόσο το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τα γκολ των Καπότση (7-5), Κοβάτσεβιτς (7-6).

Ο Βουκίτσεβιτς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ήταν αυτός που ισοφάρισε (7-7) για δεύτερη φορά μετά το 1-1 αλλά άμεσα απάντησε ο Ολυμπιακός με τον Ίρβινγκ (8-7), μετά την ωραία ατομική ενέργεια του Αμερικανού και εν συνεχεία ο Γενηδουνιάς έγραψε το 9-7. Ο αριστερόχειρας άσος της Μαρσέιγ, ο Κρουσιγιάτ στον παραπάνω ξανά μείωσε στο γκολ εκ νέου αλλά ο Κάκαρης στον παραπάνω, μετά την έξοχη ασίστ του Γενηδουνιά πέτυχε το 10-8, με τον Σπάιτς να διαμορφώνει το 10-9 και να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να ξεφύγει ενώ ο σπουδαίος Σέρβος Άντρια Πρλαΐνοβιτς ήταν εκείνος που ισοφάρισε, με τον Χρυσοσπάθη όμως να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, σε ένα οκτάλεπτο όπου σημειώθηκαν οκτώ τέρματα. Επτά στο πρώτο, έξι στο δεύτερο και οκτώ στο τρίτο, σε έναν αγώνα όπου οι άμυνες δεν...υπήρχαν και είναι λογικό.

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο έβγαλε πάθος στην άμυνα. Έχασε την πρώτη επίθεση στον παραπάνω αλλά στη συνέχεια ο Χρυσοσπάθης και πάλι σε επίθεση στον παραπάνω, εκτέλεσε τον Λάζοβιτς για το 12-10 ενώ ο Χρυσοσπάθης δεν μπόρεσε ξανά στον παραπάνω να δώσει και προβάδισμα τριών τερμάτων. Στην επόμενη επίθεση ο Σπάιτς κέρδισε το πέναλτι από τον περιφερειακό του Ολυμπιακού, ο Πρλαΐνοβιτς εκτέλεσε σωστά και η Μαρσέιγ ξανά στο γκολ (12-11) ενώ οι Γάλλοι ισοφάρισαν ξανά με τον Κοβάτσεβιτς σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω (12-12. 2.53 για το φινάλε).

Ο Ολυμπιακός που είχε αρκετές κερδισμένες ποινές αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκε, ευτύχησε με τον Ντάουμπε μετά την πάσα του Γενηδουνιά στον παραπάνω να γράψει το 13-12 (1.48 για το τέλος). Ο Γαλανόπουλος ενώ απέμεναν 39 δευτερόλεπτα είπε όχι στον Άντε Βουκίτσεβιτς. ο Ντάουμπε κέρδισε το κόρνερ και έτσι η ομάδα του Πειραιά πήρε τη νίκη και την 7η θέση.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-4, 4-4, 2-2.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος 2, Κάκαρης 2, Χρυσοσπάθης 3, Καπότσης 1, Ίρβινγκ 1, Ντάουμπε 1.

Μαρσέιγ: Τσούτσκοβιτς 1, Καμαράσα 1, Βαν Πεπερστραέτε 1, Κρουσιγιάτ 2, Μάριον Βερνό 1, Κοβάτσεβιτς 2, Βουκίτσεβιτς 1, Σπάιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 2.