Φερεντσβάρος - Μπρέσια 14-12: Στον τελικό η ομάδα του Γιάννη Φουντούλη

Η Φερεντσβάρος του Γιάννη Φουντούλη, με γκολ του Καναδού φουνταριστού Μπίκαρι, 21 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος να...σκοτώνει την Μπρέσια, πέρασε στον τελικό του LEN Champions League όπου και θα αντιμετωπίσει την Προ Ρέκο. Ο Βάμος σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 14-12. 

Φερεντσβάρος - Μπρέσια 14-12: Στον τελικό η ομάδα του Γιάννη Φουντούλη

Στο πρώτο οκτάλεπτο, η Φερεντσβάρος ήταν εντυπωσιακή. Αμυντικά έτρωγε σίδερα, ο Σόμα Βόγκελ ήταν ανίκητος και στην επίθεση, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2019 έκαναν ότι ήθελαν και ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0!

Η Μπρέσια που δεν υπήρχε στο πρώτο οκτάλεπτο και ήταν χωρίς γκολ, κατάφερε στη δεύτερη περίοδο να σημειώσει 6 τέρματα, με τον Άγγελο Βλαχόπουλο να είναι εξαιρετικός. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας μείωσε στο γκολ με Γιόκοβιτς (5-4), Βλαχόπουλο (6-5) αλλά η Φερεντσβάρος του Γιάννη Φουντούλη (ένα γκολ σε αυτή την περίοδο με πέναλτι), με Βάργκα και Βάμος ξέφυγε 8-5, για να γράψει το 8-6 (ημίχρονο) με φανταστικό σουτ, ο Βλαχόπουλος.

Ο Μάρο Γιόκοβιτς, ο σπουδαίος Κροάτης αριστερόχειρας που πέρσι έπαιξε στον Ολυμπιακό, από την περιφέρεια μείωσε σε 8-7 και ο ημιτελικός μετά το 4-0, είχε πάρει...φωτιά, με τον Ρεντζούτο μάλιστα να ισοφαρίζει (8-8) με γκολ στον παίκτη παραπάνω, αλλά απάντησε άμεσα η Φερεντσβάρος με τους δύο εξαιρετικούς αριστερόχειρες που διαθέτει. Ο Ζάλανκι έκανε το 9-8 και ο Βάμος το 10-8! Για την Μπρέσια μείωσε ξανά ο Γιόκοβιτς (τρίτο γκολ) και τίποτα φυσικά δεν είχε κριθεί μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου. Ο Βάμος ξανά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (11-9), ο Βλαχόπουλος απάντησε με πέναλτι (11-10) και η Μπρέσια, ισοφάρισε (11-11) εκ νέου με τον Ντόλτσε στον παραπάνω (έξοχη πάσα του Βλαχόπουλου) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

O Βάργκα, ο οποίος είχε σιγήσει μετά το 7-5, ήταν εκείνος που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (12-11, 6.43 για το τέλος του ημιτελικού) στη Φερεντσβάρος στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όπου υπήρχε άγχος, έγιναν πολλά λάθη και τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Η Μπρέσια έμεινε μέσα στο ματς, η Φερεντσβάρος δεν το τέλειωσε και ο Ντόλτσε πάλι στον παραπάνω, ισοφάρισε (12-12), 1.54 για το τέλος του αγώνα.

Στην επόμενη επίθεση, η Φερεντσβάρος κέρδισε την αποβολή και ο Ζόλτ Βάρφκα πήρε τάιμ άουτ. Η μπάλα δεν κυκλοφόρησε καλά και το...σκοτωμένο σουτ του Φουντούλη πέρασε ψηλά άουτ και η Μπρέσια κέρδισε στη συνέχεια αποβολή (ο Μπόβο δεν πήρε τάιμ άουτ) αλλά ο Γιόκοβιτς έκανε λάθος (!) 50 δευτερόλεπτα για το φινάλε.

Τη λύση την έδωσε ο Καναδός φουνταριστός, Μπίκαρι, ο οποίος από τα δύο μέτρα ενδεχομένως και με επιθετικό φάουλ, σκόραρε (13-12), 21 δευτερόλεπτα για το τέλος και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, μετά την ασίστ του Βάμος. Ο τελευταίος μετά το άστοχο σουτ του Βλαχόπουλου για το 13-13, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 14-12 σε νεκρό χρόνο.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-6, 3-5, 3-1.

Φερεντσβάρος: Βάργκα 4, Βάμος 4, Γιάνσικ 2, Φουντούλης 1, Σεντλμάιερ 1, Ζαλάνκι 1, Μπίκαρι 1.

Μπρέσια: Βλαχόπουλος 3, Γιόκοβιτς 3, Ρεντζούτο 2, Αλεζιάνι 1, Γκίτο 1, Ντόλτσε 2.