Γιουγκ – Ολυμπιακός: Η «κλοπή» του αιώνα – Το Ευρωπαϊκό που χάθηκε ελέω Μαργκέτα (vid)

Στις 19 Μαΐου 2001 ο Ολυμπιακός παίζει στο...καυτό Ντουμπρόβνικ με τη Γιουγκ στον τελικό του Champions League και χάνει το Ευρωπαϊκό με το έτσι θέλω. Θυμηθείτε τον αγώνα και την απίθανη απόφαση του Μαργκέτα να ακυρώσει το γκολ του Χατζηθεοδώρου!

Γιουγκ – Ολυμπιακός: Η «κλοπή» του αιώνα – Το Ευρωπαϊκό που χάθηκε ελέω Μαργκέτα (vid)

Παρθενική συμμετοχή του Ολυμπιακού στο final four του Champions League το 2001.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Κροάτη Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς (ο Θοδωρής Βλάχος ήταν τότε ο άμεσος συνεργάτης) πάνε ως νταμπλούχοι στο Ντουμπρόβνικ, έχοντας αποκλείσει τη Φερεντσβάρος από τη φάση των ομίλων.

Στον ημιτελικό του final four περιμένει η πανίσχυρη τότε Ιταλική Ποζίλιπο. Ο Θρύλος προηγήθηκε 3-1 και 7-4. Οι Σίλιπο, Μπετσιβένγκα μείωσαν σε 7-6 αλλά η πρόκριση στον τελικό δεν χάθηκε.

Στις 19 Μαΐου και μπροστά σε 6.000 Κροάτες, ο Ολυμπιακός του «Μάτουτα» ήταν εξαιρετικός. Με άμυνα γρανίτη, τον Μάκη Βολτυράκη «κέρβερο» και τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου (4 γκολ ενώ ψηφίστηκε και MVP) από άλλο πλανήτη, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να σηκώσει την κούπα, απέναντι στην πανίσχυρη Γιουγκ του Βέσελιν Τζούχο, ο οποίος τρία χρόνια μετά ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους».

Ο Κροάτης – ένα ξένο είχε τότε ο Ολυμπιακός – Τεό Ντόγκας ισοφαρίζει τους συμπατριώτες του σε 5-5 και δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο Χατζηθεοδώρου με ένα απίθανο γυριστό γράφει το 6-5.

Τρελά πανηγύρια αλλά και ξαφνική…παγωμάρα. Ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα ακυρώνει ένα πεντακάθαρο γκολ και στέλνει το ματς στην παράταση!

Όταν μιλάμε για «σφαγή» και «κλοπή» στο πόλο, το μυαλό όλων πάει αμέσως σε εκείνο τον τελικό. Στον έξτρα χρόνο, οι «ερυθρόλευκοι» αν και παίζουν χωρίς τους Ψύχο, Χατζή (από τρεις ποινές και εκτός αγώνα) είναι μέσα στο ματς (6-6, 7-7).

Ο σπουδαίος Σμόντλακα όμως επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της παράτασης κάνει το 8-7 στον παίκτη παραπάνω και χάνεται μια «κούπα» ελέω Μαργκέτα.

Η ΟΜΑΔΑ: Βολτυράκης, Πλατανίτης, Βλοντάκης, Γιάγκος, Χατζηθεοδώρου, Ντόγκας, Σιμάκος, Ψύχος, Λαγωνικάκης, Κραβαρίτης, Χατζής, Μαρούλης, Θωμάκος. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Θοδωρής Βλάχος

Θυμηθείτε όλο τον αγώνα, δείτε τις αντιδράσεις του Ματουτίνοβιτς και του Βλάχου αμέσως μετά το ακυρωθέν γκολ του Χατζηθεοδώρου αλλά και το ειρωνικό χειροκρότημα του Μάκη Βολτυράκη αμέσως μετά το γκολ του Σμόντλακα στην παράταση.