Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 11-7: Νίκη στο φινάλε και τρίτος

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 11-7 τη Μαρσέιγ για την τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου στο LEN Champions League και κατέλαβε την τρίτη θέση στο γκρουπ, αφήνοντας πίσω του τους Γάλλους.

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 11-7: Νίκη στο φινάλε και τρίτος

Ωραίο το ματς από την πρώτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται, τη Μαρσέιγ να απαντά και τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν με τον Μουρίκη (2-2) ύστερα από ένα ευχάριστο πρώτο οκτάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες ξέφυγαν 4-2 με δύο γκολ του εξαιρετικού Γενηδουνιά για ακόμη μια φορά, αλλά η Μαρσέιγ επέστρεψε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τους Βουκίτσεβιτς, Κρούσιλατ (4-4) αλλά ο Μουρίκης δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό που μετά το 1-2 στο ξεκίνημα, έλεγχε το ματς.

Ο Χρυσοσπάθης με ένα καταπληκτικό σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 6-4 για να...απαντήσει ο Βερνό από τη θέση του φουνταριστού (6-5), με τον Ολυμπιακό όμως να είναι καλύτερος και με όπλο την άμυνά του, κράτησε μακριά τη Μαρσέιγ από το γκολ και οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έβγαλαν ωραίες συνεργασίες για ξεφύγουν 8-5 με Γενηδουνιά, Καπότση.

Ο Ίρβινγκ στην τελευταία περίοδο έκανε και το 9-5 αλλά η Μαρσέιγ με ένα γρήγορο 2-0, μείωσε σε 9-7 αλλά ο Μουρίκης έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των Γάλλων γράφοντας το 10-7 ενώ στο φινάλε ο Χρυσοσπάθης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (11-7).

Έτσι ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τους Γάλλους στη βαθμολογία και κατέλαβε την 3η θέση στον Α' Όμιλο. Περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του που θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη στο φινάλε του Β' Ομίλου στη φούσκα της Βουδαπέστης.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 3-1, 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 3, Καπότσης 2, Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λάζοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Βαν Πεπερστραέτε, Σπάιτς, Πρλαϊνοβιτς, Βερνό 1, Κρούσιλατ 4, Ντούρντιτς, Όλιβον, Κοβάτσεβιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1, Καμαράσα, Χοβχανισιάν.