Όρβοσι – Βουλιαγμένη 10-7: Πάλεψε στη Βουδαπέστη

Η Βουλιαγμένη ηττήθηκε 10-7 στον πρώτο ημιτελικό του LEN Euro Cup από την Όρβοσι στη Βουδαπέστη και ψάχνει μια μεγάλη ανατροπή την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Όρβοσι – Βουλιαγμένη 10-7: Πάλεψε στη Βουδαπέστη

Η Όρβοσι μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 2-0, ο Αφρουδάκης απάντησε αλλά ο ΝΟΒ δεν είχε λύσεις αμυντικά και οι Ούγγροι ξέφυγαν 3-1, 4-1, έχοντας σημειώσει τέσσερα τέρματα σε πέντε λεπτά, εκμεταλλευόμενοι τις επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω! Ο Μυλωνάκης μείωσε σε 4-2, με το ΝΟΒ στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου να κρατάει αμυντικά και να μην δέχεται άλλο γκολ.

Με τέρμα για την Όρβοσι ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος και η διαφορά πήγε ξανά στα τρία γκολ (5-2), με τους Ούγγρους να πιέζουν στην άμυνα και την ομάδα της Βουλιαγμένης να μην μπορεί να φτάσει στο γκολ, ενώ ο Σάλαμον από την περιφέρεια έγραψε και το 6-2 (2.17 για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου).

Η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε ούτε σουτ να κάνει και η Όρβοσι με την Έρντελι στην κόντρα ανέβασε τη διαφορά στα πέντε τέρματα (7-2), που παρέμεινε αφού το πλασέ του Μπάσιτς σταμάτησε στο δοκάρι στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΝΟΒ σκόραρε ύστερα από 11 λεπτά περίπου, με τον Τρούλο να μειώνει σε 7-3 στον παίκτη παραπάνω αλλά η Όρβοσι απάντησε με το ίδιο νόμισμα – παίκτη παραπάνω – με τον αριστερόχειρα Μπούριαν (8-3).

Ο Χαλυβόπουλος στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 8-4 αλλά ο ΝΟΒ ήθελε να βγάλει αρκετές άμυνες και να σκοράρει συνέχεια για να επιστρέψει και η αλήθεια είναι πως στο τρίτο οκτάλεπτο που ήταν ανοιχτό, είχε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει περισσότερες φορές αλλά η Όρβοσι είχε βρει ρυθμό και απαντούσε (9-4), παίζοντας εξαιρετικά τις επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω, με τον Γούβη να σημειώνει το 9-5 που ήταν και το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν αρκετά σκληρό, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και οι Ούγγροι...έπαιξαν με τον χρόνο ενώ η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και να σκοράρει, έτσι ώστε να πλησιάσει και να αγχώσει την Όρβοσι. Χάθηκαν ευκαιρίες στον παραπάνω, σε μία περίοδο όπου η αλήθεια είναι πως παίχτηκε ένα πόλο χωρίς μυαλό, στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Στο 3.58 για το τέλος του αγώνα, ο ΝΟΒ κέρδισε αποβολή, ο Κόλιανιν πήρε τάιμ άουτ και ο Γούβης με ένα ακόμη γκολ, μείωσε σε 9-6 αλλά αμέσως ο Τοτ από τη θέση του φουνταριστού απάντησε και έδωσε...αέρα τεσσάρων τερμάτων στην ομάδα του (10-6, 3.16 για το τέλος). Η Βουλιαγμένη πήρε εκ νέου αποβολή αλλά δεν έκανε καν επίθεση (έχασε την μπάλα) και στη συνέχεια ήταν η σειρά της Όρβοσι να παίξει με παίκτη παραπάνω αλλά δεν σκόραρε ενώ οι Ούγγροι έχασαν κι άλλο κρίσιμο παραπάνω 35 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και στην κόντρα ο Λότζινα διαμόρφωσε το τελικό 10-7.

Ένα αποτέλεσμα που δίνει το προβάδισμα στους Ούγγρους, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσε να είναι και χειρότερα για τη Βουλιαγμένη που έβγαλε αντίδραση μετά το 9-4 και έχασε τελικά με τρία γκολ διαφορά (10-7).

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-0, 2-3, 1-2.

Όρβοσι: Λιβάι, Ζιλάντι, Μάνχερτζ 1, Βάρναϊ, Σάλαμον 1, Σακσόφκι 2, Ντάλα, Τότ 1, Έρντελι 2, Μπούριαν 1, Μπούντσουχ 1, Χάραϊ 1, Ντεβάι.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Τρούλος 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης, Λότζινα 1, Μπάσιτς, Ανδρεάδης.