Len Champions League: Το Βελιγράδι υποψήφιο για το final 8

Στο Βελιγράδι είναι πιθανό να διεξαχθεί το final 8 του Champions League στο πόλο ανδρών, όπου εκτός απροόπτου θα βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.

Len Champions League: Το Βελιγράδι υποψήφιο για το final 8

Μόνο με «θαύμα» θα διεξαχθεί το final 8 του Champions League στο πόλο ανδρών στο Ανόβερο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση έδρας και από τη στιγμή που Γιουγκ, Φερεντσβάρος, απάντησαν αρνητικά, η LEN έχει στρέψει το βλέμμα της σε άλλες λύσεις.

Όπως αναφέρουν στη Σερβία, μια λύση είναι το Βελιγράδι. Στην πρωτεύουσα της Σερβίας πριν από δύο χρόνια είχε διεξαχθεί η τελική φάση του World League αλλά και το final 4 του 2013 με τον Ερυθρό Αστέρα να κατακτά το τρόπαιο ενώ το 2016 είχε πραγματοποιηθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο και όλα αυτά είναι πληροφορίες που βγαίνουν από τη LEN αλλά για την ώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Στο Βελιγράδι υπάρχουν αρκετά κολυμβητήρια που μπορούν να φιλοξενήσουν το final 8 και από τη στιγμή που δεν θα έχει κόσμο στις εξέδρες, δεν υπάρχει ζήτημα με την χωρητικότητα του κολυμβητηρίου.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού στο άκουσμα του Βελιγραδίου, θα ξεκινούσαν από τώρα ετοιμασίες για το final 8, μαζί φυσικά με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Κόσμο φέτος δεν θα έχει η τελική φάση του Champions League στο πόλο, εκτός κι αν υπάρξει ανατροπή την τελευταία στιγμή.

Στη Σερβία πάντως αναφέρουν πως το Βελιγράδι σίγουρα θα πάρει το final 8 για το 2022 και το 2023 κι αυτό σημαίνει πως μία Σερβική ομάδα θα είναι σίγουρα στην τελική φάση τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Σερβία είναι χωρίς εκπρόσωπο στο Champions League αφού Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας δεν έχουν πάρει willd card ενώ φέτος η Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς βρέθηκε κοντά στην πρόκριση στους ομίλους αλλά δεν τα κατάφερε.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως Ερυθρός Αστέρας και Ραντνίτσκι είναι στα προημιτελικά του Len Euro Cup και οι Σέρβοι δείχνουν σιγά-σιγά να επιστρέφουν στο Ευρωπαϊκό προσκήνιο αφού τα τελευταία χρόνια έχουν...χαθεί.