LEN Champions League: Ο Ολυμπιακός με το καλημέρα στα βαθιά...

Ξεκινά σήμερα (1/3) ο δεύτερος γύρος της φάσης των ομίλων του LEN Champions League, με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Προ Ρέκο. Σπριντ στις 21.15.

LEN Champions League: Ο Ολυμπιακός με το καλημέρα στα βαθιά...

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια τετράδα αγώνων... φωτιά για τον δεύτερο γύρο του Champions League, που θα διεξαχθεί, όπως και ο πρώτος, στην Όστια (Ρώμη). Μια τετράδα που θα κρίνει πολλά, εάν όχι τα πάντα, όσον αφορά τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις και θα πάρουν την πρόκριση για το φάιναλ 8. Οι Πειραιώτες του Θοδωρή Βλάχου ξεκινούν τις προσπάθειές τους στη «φούσκα» της Όστιας κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη του Α’ ομίλου Προ Ρέκο, την ιταλική ομάδα που στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις έχασε από τον Ολυμπιακό. Στον τελικό της Γένοβας το 2018 και στον ημιτελικό του Ανόβερου το 2019.

Η αποψινή (9.15, ΕΡΤ Sports) θα διεξαχθεί και αυτή στην Ιταλία, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθειά της να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα και φυσικά να πάρει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης επίσης συνέχειας, αφού μετά τη Ρέκο ακολουθούν οι Μαρσέιγ, Ορτίτζια, ενώ την Πέμπτη θα έχουμε φινάλε στον β’ γύρο με τον Ολυμπιακό να παίζει κόντρα στη Σπαντάου.

Η ομάδα βρίσκεται από χθες (28/2) στην Ιταλία. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος βέβαια δεν είχε χρόνο να δουλέψει με την ομάδα πολλές ημέρες λόγω του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ.

«Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στη δεύτερη φάση του ομίλου μας στο Champions League Με μόλις τέσσερις ημέρες προετοιμασίας θα δώσουμε σημαντικά και καθοριστικά παιχνίδια για τη συνέχεια. Κατά την άποψή μου αυτή η τετράδα των αγώνων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την τελική κατάταξη του ομίλου», τόνισε ο Βλάχος, ενώ ο διεθνής περιφερειακός Ντίνος Γενηδουνιάς είπε: «Πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη στο προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική ομάδα. Η επιτυχία των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς δεν πρέπει να μας κάνει να είμαστε χαλαροί και ενθουσιασμένοι.

Αυτή η επιτυχία θα πρέπει να μας δώσει ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο νίκες, ίσως τρεις, για να προκριθούμε στο final 8. Έχουμε την ευκαιρία να το επιτύχουμε και, όπως είπα προηγουμένως, θα πρέπει να μετατρέψουμε όλον αυτό τον ενθουσιασμό και την ενέργεια από την Εθνική ομάδα σε πλεονέκτημα στα επερχόμενα παιχνίδια, ειδικά εναντίον των Μαρσέιγ, Ορτίτζια και Σπαντάου».

Ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει τις Ορτίτζια, Σπαντάου και έχασε στις λεπτομέρειες από τη Γιουγκ, σε έναν αγώνα όπου κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό.

Με Αϊκάρντι οι Ιταλοί

Η Προ Ρέκο, με προπονητή από το καλοκαίρι τον Ισπανό Γκάμπριελ Ερνάντεθ αντί του Ράτκο Ρούντιτς που αποσύρθηκε, θέλει φυσικά να φτάσει μέχρι το τέλος και να κατακτήσει το Champions League που της στέρησε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Έχει αλλαγές σε σχέση με πέρσι, αλλά διαθέτει ένα ρόστερ φοβερό. Είναι χαρακτηριστικό πως με την επιστροφή του διεθνούς Ιταλού Ματέο Αϊκάρντι -ήταν τραυματίας- έχει τρεις εξαιρετικούς φουνταριστούς! Τον Αϊκάρντι που επέστρεψε, τον Κροάτη Ντόμπουντ και τον Αμερικανό Χάλοκ...

«Θα ήθελα να δω ξανά το ομαδικό πνεύμα που παρουσιάσαμε στους τρεις πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες, όταν είχαμε ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές. Τώρα περιμένω περισσότερη ακρίβεια, αλλά είναι φυσιολογικό να συμβεί αυτό, γιατί τον Δεκέμβριο δεν είχαμε την απαραίτητη συνοχή, αφού ήμασταν χωρίς σοβαρούς αγώνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαίρομαι που έχω ξανά τον Αϊκάρντι. Έχουμε πλέον τρεις σημαντικούς φουνταριστούς και θα δούμε πώς θα παίξουμε», είπε ο 44χρονος προπονητής της Προ Ρέκο.

Ο διεθνής περιφερειακός Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο είπε από την πλευρά του: «Πρέπει να παίξουμε όπως κάναμε στους αγώνες του Δεκεμβρίου, όταν αντιδράσαμε ως ομάδα και όχι ως άτομα σε δύσκολες στιγμές. Έχουμε τέσσερα πολύ σκληρά παιχνίδια μπροστά μας και για πολλές εβδομάδες δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε μαζί».

Σπαντάου - Μαρσέιγ και Γιουγκ - Ορτίτζια

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού θα έχουμε πιο μπροστά δύο αναμετρήσεις. Η δυνατή και επικίνδυνη Μαρσέιγ έχασε στα σημεία τις τρεις πρώτες αγωνιστικές από τις Γιουγκ, Ορτίτζια και Προ Ρέκο και θέλει προσοχή. Σήμερα (1/3) παίζει με τη Σπαντάου και λογικά θα βάλει στο… σακούλι τους τρεις βαθμούς και μία ημέρα μετά θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ένα ματς που θα κρίνει πολλά, αφού με νίκη οι Πειραιώτες επί των Γάλλων θα κάνουν τεράστιο βήμα για το final 8. Από εκεί και πέρα, η επίσης αήττητη Γιουγκ αντιμετωπίζει την Ορτίτζια που θα παίξει με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη. Μιλάμε για δύο αναμετρήσεις (Ολυμπιακός - Μαρσέιγ, Ολυμπιακός - Ορτίτζια) όπου εάν και εφόσον ο Θρύλος κάνει το «δύο στα δύο», θα είναι «αγκαλιά» με την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Προ Ρέκο 9, Γιουγκ 9, Ολυμπιακός 6, Ορτίτζια 3, Μαρσέιγ 0, Σπαντάου 0.

Το σημερινό (1/3) πρόγραμμα: Σπαντάου - Μαρσέιγ (16.15), Γιουγκ - Ορτίτζια (18.45), Ολυμπιακός - Προ Ρέκο (21.15).

* Ο Β’ όμιλος στη «φούσκα» της Βουδαπέστης ξεκινά αύριο (2/3) πάλι με τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής και ολοκληρώνεται φυσικά την Παρασκευή.