Σπαντάου - Ολυμπιακός 9-13: Δύο στα δύο και τώρα Γιουγκ!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 13-9 τη Σπαντάου στην Όστια, έκανε το δύο στα δύο στον Α' Όμιλο του LEN Champions League και έβαλε τις βάσεις για να βρεθεί στο final 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αύριο Τετάρτη (18.45) το πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Γιουγκ που έχει επίσης δυο νίκες στο γκρουπ. 

Σπαντάου - Ολυμπιακός 9-13: Δύο στα δύο και τώρα Γιουγκ!

Ο Ολυμπιακός, όπως και στην πρεμιέρα με την Ορτίτζια, έτσι και σήμερα (15/12) με την Σπαντάου δεν μπήκε καλά και δέχθηκε δυο γρήγορα γκολ από την ομάδα του Βερολίνου.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν σε αυτό το πρώτο οκτάλεπτο να σταματήσουν τον αριστερόχειρα Ρέστοβιτς (2 γκολ), βρήκαν λύσεις στην επίθεση και κατάφεραν με τέρμα στον παραπάνω (2/2 σε αυτή την πρώτη περίοδο) του Γενηδουνιά να ισοφαρίσουν σε νεκρό χρόνο (3-3).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά, με τον Ολυμπιακό να βγάζει άμυνα στον παίκτη λιγότερο αλλά στη συνέχεια ο Ντάουμπε έχασε πέναλτι – για την ακρίβεια απέκρουσε ο Μπακσα – και την ευκαιρία να δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά.

Τελικά αυτό έγινε με τον Μουρίκη, ο οποίος πήρε την αποβολή, εκτέλεσε ο ίδιος και έγραψε το 4-3 (6.01 για το τέλος του ημιχρόνου), με τον Ολυμπιακό να σημειώνει και πέμπτο γκολ (5-3) με τον Δερβίση. Το «ερυθρόλευκο» σερί (4-0), διέκοψε ο Κολόντ στον παίκτη παραπάνω (1/4) με τη Σπαντάου να μειώνει σε 5-4 και να σκοράρει ύστερα από περίπου έξι λεπτά.

Οι Πειραιώτες όμως είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση, κολύμπησαν, κυκλοφόρησαν τη μπάλα και με ένα υπέροχο τέρμα του Κάκαρη στην κόντρα πήρε και πάλι προβάδισμα δυο τερμάτων (6-4, 2.31 για το τέλος του ημιχρόνου) ενώ ο Αργυρόπουλος με ένα υπέροχο τέρμα έγραψε το 7-4 και ο Καπότσης στον παραπάνω το 8-4, σε ένα διαστημικό δεύτερο οκτάλεπτο.

Έτσι ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 8-4 ενώ έχανε στο ξεκίνημα 2-0! 4/4 στον παραπάνω οι «ερυθρόλευκοι» και 1/5 η Σπαντάου.

Η γερμανική ομάδα με πέναλτι του Κολόντ έκανε το 8-5 στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου, όπου ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο καλός στην επίθεση αλλά κράτησε τη διαφορά με την άμυνά του. Μάλιστα ο Σκουμπάκης 2.47 για το τέλος του οκταλέπτου σημείωσε ένα κρίσιμο τέρμα ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στα τέσσερα γκολ (9-5). Ο Κολόντ στη συνέχεια έχασε πέναλτι και ο Πρέκας με έναν «κεραυνό» διαμόρφωσε το 10-5, που δεν ήταν το σκορ στο φινάλε της περιόδου αφού ο Κολόντ με το τρίτο του προσωπικό τέρμα μείωσε σε 10-6.

Στην τελευταία περίοδο, η Σπαντάου με δυο γρήγορα γκολ μείωσε σε 10-8, πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να κάνει ντέρμπι τον αγώνα που έλεγχε απόλυτα μέχρι και το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Ίρβινγκ όμως από την περιφέρεια με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα πήγε τη διαφορά και πάλι στα τρία γκολ (11-8) ενώ ο εξαιρετικός Αργυρόπουλος με ένα απίθανο τέρμα έγραψε το 12-8 (2.25 για το φινάλε του αγώνα) και έβαλε τέλος στα όποια όνειρα της Σπαντάου για κάτι καλό. Ο Κολόντ μείωσε σε 12-9, ο Καπότσης διαμόρφωσε το 13-9 τη στιγμή που τα πάντα είχαν κριθεί.

Ο Ολυμπιακός έκανε λοιπόν το δύο στα δύο και αύριο Τετάρτη (18.45) θα δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα του τριημέρου με αντίπαλο τη Γιουγκ που επίσης έχει δυο νίκες (μετά τη Σπαντάου στην πρεμιέρα, νίκησε σήμερα Τρίτη και την ισχυρή Μαρσέιγ με 11-10) με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς άγχος αφού ο βασικός στόχος που ήταν οι δυο νίκες με Ορτίτζια, Σπαντάου επετεύχθη.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-2, 3-3.

Σπαντάου: Ρέστοβιτς 3, Ζούενγκλινγκ 1, Κολόντ 4, Ντέντοβιτς 1.

Ολυμπιακός: Αργυρόπουλος 3, Ίρβινγκ 2, Γενηδουνιάς 1, Μουρίκης 1, Δερβίσης 1, Καπότσης 2, Κάκαρης 1, Σκουμπάκης 1, Πρέκας 1.