Απόλλων Σμύρνης – Τεράσα 14-13: «Ζωντανός» δια χειρός Γούνα

Ο Απόλλων Σμύρνης με γκολ του Αλέξανδρου Γούνα, 36 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, επικράτησε 14-13 της Τεράσα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro Cup.

Απόλλων Σμύρνης – Τεράσα 14-13: «Ζωντανός» δια χειρός Γούνα

Με ένα γκολ του Αλέξανδρου Γούνα στον παίκτη παραπάνω, 36 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τη νίκη απέναντι στην ισπανική Τεράσα με 14-13, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Euro Cup στο Ζόλνοκ και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση.

Ο Απόλλων αύριο Κυριακή (12.00) παίζει με την πανίσχυρη Ζόλνοκ που είναι η διοργανώτρια του ομίλου και φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Βέβαια, δυο ώρες νωρίτερα η Τεράσα παίζει με τη Στρασμπούρ και από το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθούν πολλά. Το βέβαια είναι πως ο Απόλλων έκανε αυτό που έπρεπε το Σάββατο για να μείνει ζωντανός και τώρα την Κυριακή δεν αποκλείεται η πρόκριση να παιχθεί και στην ισοβαθμία.

Με την Τεράσα ήταν ένα παιχνίδι ανοιχτό με άμυνες ευάλωτες και με την ισπανική ομάδα να προηγείται με 2-1, 5-3, 6-4, 8-7 και 9-8. Η ελληνική ομάδα πήρε το προβάδισμα στο 17ο λεπτό της συνάντησης (10-9) και έκλεισε προηγούμενη στην τρίτη περίοδο με 13-12.

Στην τελευταία περίοδο η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική.

Οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 13-13, ο Απόλλων έχασε τον Μίτροβιτς και τον Αλαμάνο με τρεις αποβολές. Όμως, ο Γούνας πήρε πάνω του την προσπάθεια, όταν η μπάλα έκαιγε και σκόραρε 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με παίκτη παραπάνω, χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα (14-13).

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 6-5, 4-3, 1-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης, Μίτροβιτς 1, Βιτέλλας, Μοσκόφ 4, Γούνας 3, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

ΤΕΡΑΣΑ: Μότος, Λόπες, Κάμπος, Αλαρκόν 1, Καρίγιο 2, Πριέτο, Μπαρόσο 4, Περίκας, Γκουτιέρες 4, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεζ 1, Τσίκο, Σάντσεζ.