Βουλιαγμένη – Πέι Ντε 12-11: Κέρδισε, προκρίθηκε και «κλείδωσε» την πρωτιά

Την πρόκριση στους «16» του Euro Cup πόλο πήρε η Βουλιαγμένη. Κέρδισε 12-11 την Γαλλική Πέι Ντε και «κλείδωσε» την πρωτιά στον όμιλο με το γκολ του Μυλωνάκη, πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Βουλιαγμένη – Πέι Ντε 12-11: Κέρδισε, προκρίθηκε και «κλείδωσε» την πρωτιά

Η Βουλιαγμένη έστω και δύσκολα έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο του Euro Cup που διεξάγεται στη Γαλλία (Μασσαλία).

Με γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη, πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος επικράτησε 12-11 της Πέι Ντε που είναι η διοργανώτρια του ομίλου και εξασφάλισε την πρώτη θέση, ό,τι κι αν συμβεί στην αυριανή (6/12, 11.00) αναμέτρηση με την ελβετική Καρούζ του Κυριάκου Ποντικέα.

Η Γαλλική ομάδα έβαλε δύσκολα στο ΝΟΒ που είχε ηγέτη και σκόρερ τον ασταμάτητο Κώστα Γκιουβέτση (έξι γκολ) που οδηγούσε την ομάδα του σε μία ακόμη νίκη, την πιο σημαντική σε αυτή τη φάση.

Η Πέι Ντε με ένα 3-0 σερί γύρισε τον αγώνα τούμπα και βρέθηκε μπροστά με 11-10. Ο Γκιουβέτσης από εξαιρετική πάσα του Αφρουδάκη ισοφάρισε στον παίκτη παραπάνω, 1.13 πριν από το τέλος και στο φινάλε ο Μανώλης Μυλωνάκης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 12-11 και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στη Βουλιαγμένη.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-3, 3-3

ΠΕΪ ΝΤΕ: ΜακΝάιτ, Σο 1, Βερόν, Πόπαντιτς 1, Σοφούρ, Τζέρκοβιτς 1, Γκάγκουλιτς, Ντινό 3, Μονερέ 4, Μπακιρτσιλάρ, Ντε Σόουζα, Γκλούχαϊτς 1, Κάντιτς

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 6, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λόζινα, Μπάσιτς 1, Ανδρεάδης