Στρασμπούρ – Απόλλων Σμύρνης 8-7: «Χλωμιάζει» η πρόκριση – Ήττα στο ντεμπούτο του Δεληγιάννη

Ο Απόλλων Σμύρνης στο ντεμπούτο του Νίκου Δεληγιάννη στον πάγκο της ομάδας, ηττήθηκε 8-7 από την Στρασμπούρ στον όμιλο του Euro Cup που διεξάγεται στο Ζόλνοκ. Δύσκολη η πρόκριση.

Στρασμπούρ – Απόλλων Σμύρνης 8-7: «Χλωμιάζει» η πρόκριση – Ήττα στο ντεμπούτο του Δεληγιάννη

Με το…αριστερό μπήκε στην Ευρώπη ο Απόλλων Σμύρνης. Η εκ Σμύρνης ιστορική ομάδα, στο ντεμπούτο του Νίκου Δεληγιάννη στον πάγκο ηττήθηκε 8-7 από την Στρασμπούρ στον όμιλο που διεξάγεται στην Ουγγαρία (Ζόλνοκ) και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Απόλλων Σμύρνης, επίσης χωρίς αγώνες εδώ και έναν μήνα, λόγω του lockdown στη χώρα μας και στον ελληνικό αθλητισμό, πάλεψε, προσπάθησε, επέστρεψε προς το τέλος μήπως και καταφέρει να πάρει τον πόντο αλλά δεν τα κατάφερε. Να σημειώσουμε πως έπαιζε και χωρίς τον Αμερικανό Άλεξ Μπόουεν, ο οποίος είναι τραυματίας και θα γυρίσει με το νέο έτος.

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά (2-0) αλλά ο Απόλλων επέστρεψε (2-2) και έμεινε κοντά (3-3, 4-4) αλλά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, η Στρασμπούρ με γκολ των Μπούχα (πρώην άσος του ΝΟΒ), Μπάμπιτς ξέφυγε 6-4.

Κράτησε αυτή τη διαφορά των δυο τερμάτων και την ανέβασε μάλιστα και στα τρία γκολ (7-4, 8-5) αλλά ο Σολανάκης στο τέλος της τρίτης περιόδου έγραψε το 8-6. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, χάθηκαν ευκαιρίες και ο Στέφαν Μίτροβιτς 3.38 για το φινάλε σημείωσε το 8-7 που δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Απόλλων Σμύρνης σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, αύριο Σάββατο θα παίξει στις πέντε το απόγευμα με την Ισπανική Τεράσα και θέλει πάση θυσία τη νίκη ενώ την Κυριακή θα κλείσει τους αγώνες στον όμιλο, απέναντι στη γηπεδούχο και φαβορί για την πρωτιά Ζόλνοκ.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-2, 0-1.

Στρασμπούργκ: Μίσι 2, Μάρκοβιτς 1, Βαλεντίνο 2, Μπούχα 1, Μπάμπιτς 1, Ντενού 1,

Απόλλων Σμύρνης: Γωνιωτάκης 2, Γούνας 1, Μίτροβιτς 2, Μοσκόφ 1, Σολανάκης 1.