Βλάχος: "Να σηκώσουμε την κούπα με Μαρινάκη, Κουντούρη"

Τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους είχαν όλοι οι «ερυθρόλευκοι» μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στο πόλο.

Βλάχος: "Να σηκώσουμε την κούπα με Μαρινάκη, Κουντούρη"

Ο Ολυμπιακός απέδειξε στη Γένοβα γιατί είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του πλανήτη, αφού κέρδισε την Προ Ρέκο μέσα στην έδρα της και κατέκτησε ένα από τα πιο παλικαρίσια τρόπαια της ιστορίας τους.

Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γούνας: Είχαμε καρδιά και ψυχή

Ο Αλέξανδρος Γούνας επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι και χθες ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. «Πριν από δυο χρόνια χάσαμε στον τελικό, μας είχε μείνει απωθημένο. Το θέλαμε περισσότερο από την Ρέκο. Είχαμε καρδιά και ψυχή. Όλη τη χρονιά ήμασταν οι καλύτεροι και το αξίζαμε» τόνισε ο διεθνής περιφερειακός του Θρύλου.

Βλάχος: Μαζί με Μαρινάκη, Κουντούρη να σηκώσουμε την κούπα

Ο «καπετάνιος» του Θρύλου Θοδωρής Βλάχος μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2002 ήταν συνεργάτης του Ζόλταν Κάσας αλλά τώρα είναι στο τιμόνι. «Παραμυθένιο τέλος σε μια φανταστική χρονιά. Αξίζαμε την κούπα. Άξιζαν αυτά τα παιδιά να γράψουν ιστορία. Είχαμε μεγάλο το κίνητρο απέναντι σε μια τεράστια αντίπαλο όπως η Προ Ρέκο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Δεν παίρνεις κάθε μέρα Ευρωπαϊκό τίτλο. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Κάθε μέρα το κίνητρο για εμάς ήταν μεγαλύτερο. Πρώτος στόχος ήταν ο τελικός. Η σεζόν είναι βγαλμένη από παραμύθι. Ήταν σχεδόν αδύνατο για τους γνώστες του αθλήματος να κερδίσουμε το φαβορί. Είχαμε την ποιότητα και τις ομαδικές ενέργειες. Ελέγξαμε το ρυθμό. Ευχαριστώ τον κόσμο και τους παίκτες μου. Είναι τα παιδιά μου. Η οικογένειά μου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη και φυσικά τον κ. Μαρινάκη. Μαζί να σηκώσουμε την κούπα ψηλά».

MVP ο Πάβιτς
Ο Γιόζιπ Πάβιτς κατέκτησε το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι έχει στην κατοχή του τα πάντα. Από χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο μέχρι κούπες και πρωταθλήματα σε συλλογικό επίπεδο. «Δεν ήμουνα εγώ MVP. Η ομάδα όλη. Ένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είμαστε μια ομάδα. Σήμερα αυτό ήμασταν. Όπως και όλη τη χρονιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κροάτης πορτιέρε ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του final 8.

Μυλωνάκης: Πάθος, δύναμη και ταπεινότητα

Ο εξαιρετικός περιφερειακός του Ολυμπιακού, ο Μανώλης Μυλωνάκης δήλωσε «Πήγαμε βήμα – βήμα από την αρχή της σεζόν και τώρα στο final 8. Είχαμε πάθος, δύναμη και ταπεινότητα και τα καταφέραμε. Δείξαμε τρομερό πάθος. Είχαμε θέληση μεγαλύτερη από την Προ Ρέκο. Πολλά μπράβο στους συμπαίκτες μου». Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς από την πλευρά του υπογράμμισε «το σημαντικό είναι ο τίτλος. Ούτε οι αποβολές, ούτε γκολ. Είχαμε κάτω τα κεφάλι. Είχαμε άγχος με τη Σπαντάου, κερδίσαμε και παίξαμε καλύτερα με τη Μπαρτσελονέτα και σήμερα (χθες) το πήραμε δίκαια και άξια».

Δερβίσης: Ονειρική χρονιά

Ο Γιώργος Δερβίσης ύστερα από έναν χρόνο στην Ιταλία, φόρεσε και πάλι τα «ερυθρόλευκα» και σήκωσε την κούπα: «Είναι μια ονειρική χρονιά. Είχαμε στο μυαλό μας μόνο αυτή τη στιγμή. Πήγαμε βήμα-βήμα μέχρι τον τελικό. Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο μόνο τον τελικό σκεφτόμασταν και το πώς θα φτάσουμε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ».