Ολυμπιακός - Προ Ρέκο: Οι κακές παραδόσεις είναι για να σπάνε...

Το πιο δύσκολο ματς όχι μόνο της σεζόν αλλά των τελευταίων ετών δίνει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει χάσει ποτέ από τους νταμπλούχους Ελλάδας! Το fosonline.gr σας γυρίζει πίσω σχεδόν 50 χρόνια και σας θυμίζει την πρώτη «ναυμαχία» των Πειραιωτών με την Προ Ρέκο. Η παράδοση δεν είναι με τον Ολυμπιακό αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε…

Ολυμπιακός - Προ Ρέκο: Οι κακές παραδόσεις είναι για να σπάνε...

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας λοιπόν κυνηγάνε το τρεμπλ στο σπίτι της πανίσχυρης Προ Ρέκο που θα έχει τους πάντες στο πλευρό της. Είναι μια ομάδα με οκτώ τσάμπιονς Λιγκ που θέλει εδώ και τρία χρόνια να επιστρέψει στην κορυφή αλλά έπεφτε πάνω στη Γιουγκ. Φέτος και γεμάτο ρόστερ , όπως κάθε χρόνο, έχει και στην έδρα της παίζει. Με ότι αυτό συνεπάγεται στις αναμετρήσεις του πόλο.

Ο Ολυμπιακός καλείται λοιπόν να τα βγάλει πέρα με το θηρίο και να σηκώσει την κούπα μέσα στη Γένοβα, κόντρα στη Προ Ρέκο που δεν έχει κερδίσει ποτέ. Έξι φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δυο ομάδες και η ομάδα του Πειραιά μετράει ισάριθμες ήττες! Το fosonline.gr σας παρουσιάζει τις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις με την Προ Ρέκο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 1969-70 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Προ Ρέκο στη φάση των ομίλων και χάνει με 7-0 σε αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στη Μόσχα. Οι Ιταλοί εκείνη τη σεζόν έφτασαν στον τελικό αλλά έχασαν σε διπλούς αγώνες από τη Μλάντοστ. Επόμενη «ναυμαχία» τον Ιούνιο του 2007 στο Μιλάνο. Στο φάιναλ φορ που διοργανώνουν οι Ιταλοί. Ο Ολυμπιακός χάνει στον ημιτελικό με 10-9 με γκολ του Φελούγκο (ο πρόεδρος πλέον της Προ Ρέκο) στα τελευταία δευτερόλεπτα σε μια αναμέτρηση όπου ο Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς, ο προπονητής πλέον της ομάδας της Γένοβας, είχε σημειώσει τρία γκολ. Από την ομάδα του Ολυμπιακού ο μοναδικός που έπαιξε τότε και θα παίξει και σήμερα το βράδυ είναι ο αμυντικός Βαγγέλης Δελακάς. Κι εκείνη τη σεζόν η Προ Ρέκο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τη σεζόν 2013-14 Ολυμπιακός και Προ Ρέκο κληρώνονται στον ίδιο όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Στον Πειραιά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 12-6 και στη Γένοβα 9-7. Έναν χρόνο μετά, οι δύο ομάδες συναντιούνται και πάλι στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ήττα στον Πειραιά με 12-8 και ανάλογο αποτέλεσμα στη Γένοβα με 17-12.

Δυσκολίες στην Ιταλία

Δεν είναι μόνο αρνητική η παράδοση του Ολυμπιακού κόντρα στην Προ Ρέκο. Γενικότερα οι ερυθρόλευκοι εδώ και μια 20ετία που βρίσκονται στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης για Συλλόγους, όταν πάνε στην Ιταλία αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Εκτός λοιπόν από τις αναμετρήσεις με την Προ Ρέκο και τις ήττες επί Ιταλικού εδάφους, υπάρχουν και τα ματς με Ποζίλιπο στην Ιταλία. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει δυο φορές στον Ιταλικό νότο (14-6, 9-7) αλλά έχει νικήσει τους Ναπολιτάνους στον ημιτελικό του Ντουμπρόβνικ το 2001.

Σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα κόντρα στη Μπρέσια. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Μπρέσια φέτος με το γκολ του Ομπράντοβιτς σε νεκρό χρόνο (7-6) ενώ έχει νικήσει μέσα στην έδρα της και το 2009 (8-13) με Βαγγέλη Πάτερο τότε στον πάγκο. Ο Θρύλος έχει και μια ισοπαλία (9-9) με τη Μπρέσια εκτός έδρας το 2015 αλλά και τρεις ήττες (9-7 το 2005, 13-10 πέρσι).