Φουλ για τελικό ο Oλυμπιακός: Δάμασε 6-5 τη Σπαντάου

O Ολυμπιακός νίκησε με 6-5 τη γερμανική Σπαντάου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final-8 στο Champions League του πόλο που γίνεται στη Γένοβα.

Φουλ για τελικό ο Oλυμπιακός: Δάμασε 6-5 τη Σπαντάου

O αντίπαλος του Ολυμπιακού θα προέλθει από τον αγώνα Εγκερ (Ουγγαρία) – Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) που ακολουθεί.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά που σημείωσε τρία από τα έξι γκολ και τον γκολκίπερ Πάβιτς ο οποίος έκανε μερικές σπουδαίες αποκρούσεις.

Ο Γεννηδουνιάς αποδείχθηκε καθοριστικός στο τέλος όταν πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό με το σκορ στο 4-4 και τον οδήγησε στη νίκη με 6-5.

Ο Ολυμπιακός με δυναμικό μπάσιμο προηγήθηκε με 3-0 και 4-1 στο ξεκίνημα του τρίτου 8λεπτου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Σπαντάου αντεπιτέθηκε και κατάφερε με τους Γένγκλινγκ, Σταμ και Κούπερ να φτάσει στο 4-4, δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ντέντοβιτς μείωσε σε 6-5 στα 55 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα και η Σπαντάου έχασε την τελευταία επίθεση για να ισοφαρίσει.

Ολυμπιακός – Σπαντάου 6-5 (2-0, 1-1, 2-3, 1-1)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

Σπαντάου (Π. Κοβάσεβιτς): Μπάξα, Σοντάντιε, Γκίλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιουνγκλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κούπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι